Excesul de SMS-uri dăunează sănătăţii

Excesul de SMS-uri dăunează sănătăţii

Obiceiul de a trimite mesaje pe telefon se dovedeşte periculos

Adolescenţii care trimit mai mult de 120 de SMS-uri pe zi au dat naştere unei noi categorii de risc pentru sănătate, spun cercetătorii americani. Unu din cinci adolescenţi din SUA aparţine acestei categorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au cu 40% mai multe şanse decât cei care nu fac exces de ­SMS-uri să se apuce de fumat şi de două ori mai multe şanse să fi încercat alcoolul. De asemenea, sunt cu 43% mai predispuşi să facă un obicei din a bea până uită de ei, cu 41%, să folosească droguri şi cu 90%, să aibă mai mult de patru parteneri sexuali, scrie „The Daily Telegraph".

Scott Frank, cercetător principal la Case Western Reserve School of Medicine din Cleveland, Ohio, explică legătura dintre SMS-urile date de adolescenţi şi comportamentul acestora.

„Rezultatele uimitoare ale acestui studiu sugerează că, atunci când nu sunt supravegheate, obiceiul de a trimite SMS-uri şi alte metode populare de a păstra legătura cu prietenii pot avea efecte periculoase asupra stării de sănătate a adolescenţilor", explică Frank. „Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinţi, nu doar pentru a-şi învăţa copiii să nu dea SMS-uri în timp ce conduc, dar şi pentru a-i descuraja să folosească excesiv telefonul mobil şi reţelele sociale." 

“Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinţi, să-şi descurajeze copiii să folosească excesiv telefonul mobil şi reţelele sociale."
Scott Frank cercetător

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările