Cum îţi vopseşti părul cu legume, fără să foloseşti chimicale

Cum îţi vopseşti părul cu legume, fără să foloseşti chimicale

Cum îţi vopseşti părul cu legume, fără să foloseşti chimicale

Dacă vrei să ai o culoare diferită sau pur şi simplu să o menţii vie pe cea pe care o ai, dar fără să foloseşti chimicale, plantele te ajută. Culorile unor legume te ajută să îţi menţii părul intens şi lucios. Azi vorbim despre cum îţi vopseşti părul cu legume, fără să foloseşti chimicale!

Multe femei nu vor să folosească produse cu chimicale. Unele nu au voie, cum sunt femeile gravide, mămicile care alăptează sau persoanele cu alergii. Aici îţi vin în ajutor plantele şi legumele de mai jos!
 

Cum îţi vopseşti părul cu legume:

 

Sfecla vopseşte părul roşcat

 
Curăţă o sfeclă, tai-o în bucăţele şi fierbe-o în apă, într-o oala închisă la culoare. Lasă apa la răcit. Fiertura va conţine pigmenţi din sfeclă. Clăteşte părul cu aceasă apă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte iar părul cu oţet şi usucă-l. Dacă eşti roşcată natural, părul va avea o culoare mai intensă de la prima spălare. Dacă e mai inchis, va trebui să repeţi procedeul. O poţi face saptămânal sau de 2 ori pe săptămână.
 

Morcovul vopseşte părul roşcat

 
Fă suc de morcov şi aplică-l pe părul proaspăt spălat, urmând pasii de sus, de la vopsirea cu sfeclă roşie. Lasă-l să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă cu oţet.
 

Coji de ceapă şi scoarţă de stejar pentru păr castaniu deschis

 
Pune în oală jumătate de cană de ceapă curăţată şi scoartă de stejar mărunţită. Toarnă în vas 1 litru de apă şi pune-o la fiert. După ce a dat în clocot, las-o să fiarbă la foc mic pentru o oră. Lasă apoi lichidul la răcit şi udă-ti părul. Las-o să acţioneze 45 de minute, spală-te, clăteşte-te cu apă cu oţet şi usucă-te.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: