Cum să slăbeşti dacă ai peste 100 de kilograme. Medic: „Nu există dietă hipoglucidică ideală fără risc asociat. Nici măcar cea trendy keto”

Cum să slăbeşti dacă ai peste 100 de kilograme. Medic: „Nu există dietă hipoglucidică ideală fără risc asociat. Nici măcar cea trendy keto”

Probabil că nu este persoană care să nu fi ţinut, măcar o dată în viaţă, o dietă pentru slăbit. Unii au reuşit să elimine surplusul de kilograme şi să îşi continue viaţa într-un stil cât mai sănătos. Alţii, din contră, au slăbit pentru o perioadă, însă după aceea au revenit la greutatea de la care au pornit sau, mai rău, s-au îngrăşat mai mult. Cel mai greu este atunci când ajungi la 100 de kilograme şi încerci să slăbeşti, spun medicii.

De cele mai multe ori celor care vor să slăbească li se spune să renunţe la sare, zahăr, grăsimi şi pâine. Dar această abordare poate creşte riscul unor boli grave, avertizează medicii. În plus, când ai sub pragul de 100 de kilograme, sportul îţi poate fi un ajutor bun pentru eliminarea surplusului de grăsime. Însă când treci de acest număr, orice efort este mult mai greu de realizat. Medicul Vasi Rădulescu spune că în acest caz, exerciţiile pot strica articulaţiile şi trebuie făcut totul cu mare grijă.

Medic: ”Nu există dietă hipoglucidică ideală care să ajute la dat jos kilograme fără risc asociat. Nici măcar cea trendy fendy keto”

Sunt foarte puţini medici şi nutriţionişti care recomandă să nu se renunţe la hrana obişnuită, poate chiar şi la ”ceva dulce”. Şi asta pentru că o dietă hipoglucidică duce la pierderea rapidă în greutate şi, deci, la rezultate spectaculoase. Aici nu vorbim despre cazurile medicale, cum ar fi diabet sau alte afecţiuni pentru care se interzice anumite tipuri de amilente.
 
”Reţineţi asta: nu există nicio dietă hipoglucidică ideală, care să ajute la dat jos kilogramele fără niciun risc asociat. Nici măcar cea trendy fendy keto.”, transmite medicul Vasi Răsulescu pe pagina sa de Facebook.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările