Pentru că oamenii ce susţin industria florilor nu au trecut cu vederea dorinţele clienţilor s-a identificat o modalitate prin care frumuseţea florilor să fie păstrată veşnic. Criogenarea este modalitatea prin care florile sunt păstrate veşnic frumoase, iar printre cele mai căutate flori a căror frumuseţe se doreşte veşnică sunt trandafirii.

Care este modalitatea prin care se obţin trandafirii nemuritori?

Se pare că procedeul este destul de complicat, în primul rând trandafirii se îngheaţă la temperaturi cuprinse între -30 şi -55 de grade, pe o perioadă de 24 de ore. Următorul pas este extragerea umidităţii florilor, iar apoi urmează creşterea treptată a temperaturii pe perioada unei luni. Mai există şi varianta de criogenare individuală a fiecărei petale, ca ulterior să fie reconstruit trandafirul.

Cum se îngrijesc trandafirii criogenaţi?

Nu îţi face griji nu trebuie să te stresezi prea mult cu modalitatea de îngrijire a trandafirilor criogenaţi, trebuie doar să acorzi atenţie câtorva detalii mici. Dacă trandafirul pe care l-ai primit se află într-o cupolă de sticlă este indicat să-l păstrezi în aceasta întrucât protejează foarte mult floarea, atât de depunerea prafului, cât şi de umiditatea ce ar putea să o afecteze. În cazul în care trandafirul nu se află în cupolă, în mod sigur se va depune praf, cea mai bună modalitate prin care îi poţi curăţa este o periuţă fină, nici să nu te gândeşti să îi scuturi.

Un alt detaliu pe care nu trebuie să-l neglijezi este faptul că nu trebuie să aşezi trandafirul la fereastră, pentru că este afectat dacă va sta în bătaia directă a soarelui, îşi va pierde culoarea frumoasă a petalelor. 

Umiditatea este duşmanul cel mai mare al trandafirilor criogenaţi, trebuie feriţi de locurile predispuse umezelii, întrucât modul în care se produce criogenarea implică extragerea umezelii acestora. Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l faci este să nu-i stropeşti cu parfum, chiar dacă consideri că ai vrea să miroasă mai puternic, parfumul i-ar afecta.

Cui îi dăruieşti trandafirii criogenaţi?

Cum ştii deja trandafirii sunt simbolul desăvârşit al iubirii, astfel că trandafirii criogenaţi semnifică dragostea veşnică precum durata lor de viaţă. Aceştia sunt simbolul suprem al iubirii şi pot fi dăruiţi iubitei sau soţiei cu ocazia aniversării unui număr de ani de relaţie sau cu ocazia aniversării a câţiva ani de la căsătorie. Poţi să îl dăruieşti şi în momentul cererii în căsătorie pentru că va marca momentul şi îl va păstra veşnic în amintire prin acest trandafir.

Îi poţi dărui persoanelor dragi din viaţa ta care au terminat o anumită etapă din viaţă, cum ar fi finalizarea facultăţii, pentru că îşi vor aminti acea zi cu drag şi în acelaşi timp de cine i-a oferit. Pentru acest eveniment îi poţi oferi de culoare albă, galbenă sau roz.

Alege să dăruieşti trandafiri criogenaţi de la Maison d'Or şi beneficiază de avantajele ce le oferă florăria online.