Tu ce note primeşti pe temele copilului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un părinte din şase recunoaşte că îi face integral temele copilului cu regularitate, arată o statistică din Marea Britanie. Dar nici în România copiii nu-şi prea rezolvă singuri problemele la matematică, nu-i aşa?

Este un paradox: majoritatea adulţilor aveau oroare de temele de la şcoală, de culegerile întregi de probleme la matematică pe care erau obligaţi să le rezolve în vacanţe. Cu toate acestea, foarte mulţi dintre noi nu doar că ne ajutăm cu plăcere copiii la temele pentru acasă, dar în unele cazuri le rezolvăm chiar singuri.

Teme prea dificile, chiar şi pentru părinţi

Aproape două treimi din părinţii din Marea Britanie au declarat, în cadrul unui sondaj, că-şi ajută copiii la teme, iar unul din şase a recunoscut că îi rezolvă regulat şi integral problemele pentru acasă ale copilului.

Şi asta nu este tot: un sfert dintre părinţi s-au plâns că exerciţiile sunt prea dificile, iar două treimi din ei au spus că au existat momente când nu şi-au putut ajuta copiii la teme, fiindcă gradul de dificultate era prea ridicat.

Bucuroşi de notele mari

Nu numai că le face plăcere părinţilor să rezolve cu succes temele copiilor, dar gradul lor de satisfacţie creşte atunci când micii elevi primesc note mari pe munca lor. Nici mai mult, nici mai puţin de 42% din părinţii participanţi la sondajul britanic au recunoscut că sunt fericiţi atunci când le este bine evaluat aportul la temele copilului.

Subiect de ceartă pentru părinţi

De multe ori, mama şi tata nu sunt de acord privind implicarea adulţilor în rezolvarea temelor pentru acasă ale copilului. De aceea, acesta este un subiect de ceartă pentru aproximativ unul din 20 de cupluri, a arătat statistica britanică.

„Majoritatea părinţilor sunt solicitaţi la un moment dat de copii să-i ajute la teme. Dar rezultatele statisticii noastre arată că este o linie foarte fină între, pe de o parte a-l ajuta pe copil să înţeleagă lecţiile şi temele şi, pe de altă parte, a prelua total controlul asupra temelor“, explică purtătorul de cuvânt al companiei Bett, care a realizat sondajul.

„Dacă te apuci tu de teme, iar copilul stă relaxat şi se uită la tine sau chiar face altceva, şansele pentru ca el să priceapă ceva din temele respective sunt extrem de mici. Cel mai bine ar fi, probabil, să fii doar disponibil, în cazul în care copilul va avea nevoie de o mână de ajutor, dar fără prea multă implicare din partea ta“, recomandă acesta.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite