Riscurile naşterii prin cezariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recuperarea totală are loc abia după două luni de la momentul intervenţiei chirurgicale.
Recuperarea totală are loc abia după două luni de la momentul intervenţiei chirurgicale.

Multe dintre viitoarele mame aleg, de frica durerii, să nască prin operaţie de cezariană. Înainte de a lua însă această decizie, este bine ca acestea să afle că şi acest tip de intervenţie are riscuri.

Despre acestea am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate.

Cu toate că fiecare femeie este pregătită pentru a naşte pe cale naturală, există însă şi excepţii când, pentru a aduce pe lume un făt sănătos, dar şi pentru a proteja sănătatea celei care-i dă viaţă, se impune cezariana ca soluţie extremă, ne-a spus dr Vythoulkas. În primul rând, fiecare viitoare mamă trebuie să ştie faptul că, fiind o intervenţie chirurgicală, cezariana implică riscuri atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş.

Dezavantajele naşterii prin cezariană

Pentru copil, a completat dr. Vythoulkas, principalul dezavantaj este că nu va avea aceleaşi avantaje din punct de vedere imunologic faţă de un copil născut pe cale naturală.

Pentru mamă, principalele riscuri şi complicaţii după naşterea prin cezariană sunt:
Timp îndelungat de recuperare. În cazul naşterii vaginale, timpul de recuperare este foarte scurt, astfel că la doar câteva ore după aceasta, femeia se recuperează complet şi, mai mult, poate începe alăptarea pruncului.

În cazul naşterii prin cezariană, primele 48 de ore sunt greu de suportat, mai ales fără ajutorul calmantelor.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte dezavantaje are cezariana!

Ce factori cresc riscul de diabet în sarcină

Semne corporale că pilulele anticoncepţionale nu funcţionează

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite