FOTO Jignitor sau amuzant? O firmă care produce haine de maternitate, acuzată că „înjoseşte” femeile însărcinate

FOTO Jignitor sau amuzant? O firmă care produce haine de maternitate, acuzată că „înjoseşte” femeile însărcinate

FOTO Daily Mail

Firma producătoare de haine de maternitate „A Pea in the Pod” a fost nevoită să retragă de pe piaţă două tricouri care conţineau mesaje jignitoare la adresa femeilor însărcinate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul tricou scos de la vânzare costa 48 de dolari şi avea imprimat mesajul „Wake me up when I'm skinny” („Trezeşte-mă când voi fi slabă”). Mesajul a fost considerat  jignitor la adresa femeilor însărcinate de jurnaliştii publicaţiei online „Jezebel”.
 
„Există o mulţime de lucruri de care au nevoie femeile care aşteaptă un copil. Mă îndoiesc de faptul că vreunul din aceste lucruri este un tricou care le induce ideea că este ceva în neregulă cu corpul lor pe perioada sarcinii”, au scris jurnaliştii de la „Jezebel”, cărora li s-au alăturat şi alţi susţinători.
 
Jurnaliştii site-ului canadian „The Belle Jar” au comentat ironic, la rândul lor: „Mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră la promovarea ideii că femeile nu ar trebui să fie observate dacă nu sunt slabe”, iar site-ul „The Gloss” a remarcat că mesajele nu fac decât să le reamintească oamenilor din jur că tot ceea ce ţine de sarcină nu este absolut deloc sexy.
 

 
Reacţia celor de la „A Pea In The Pod” a fost preluată de juraliştii cotidianului „Daily Mail”:
 
„Clienţii noştrii sunt în topul priorităţilor noastre şi ţinem întotdeuna cont de feedbackul lor. Am început

numaidecât să eliminăm tricoul cu mesajul perceput drept ofensiv din magazine şi de cititorii publicaţiilor online. Ne cerem scuze faţă de toate persoanele pe care le-am dezamăgit involuntar. Ne dorim să oferim produse care onorează sarcina şi care sunt destinate să susţină sănătatea viitoarelor mămici şi a familiei lor”, a răspuns firma, care a retras de pe site încă un tricou, pe care era imprimat mesajul „I miss my waist” („Mi-e dor de talia mea”).
     
Firma producătoare de haine de maternitate „A Pea In The Pod” este faimoasă pentru produsele sale, lansând, de curând, o colecţie în colaborare cu actriţa Jennifer Love Hewitt. Printre fanii mărcii se numără şi alte celebrităţi, precum Hilaria Baldwin şi Alyson Hanigan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările