Este benefic dormitul copilului în acelaşi pat cu părinţii? Riscuri şi beneficii

Este benefic dormitul copilului în acelaşi pat cu părinţii?
Riscuri şi beneficii

Păreri pro şi contra cu privire la dormitul bebeluşului cu părinţii

Opiniile sunt împărţite atunci când vine vorba despre dormitul copilului cu părinţii. Cu privire la corectitudinea acestei decizii, există numeroase opinii pro şi contra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Există multe studii ştiinţifice care arată că părinţii trebuie să evite să înveţe copilul să doarmă în patul matrimonial, recomandând un pătuţ separat pentru cel mic. În acelaşi timp, multe cupluri aleg să nu respecte această recomandare, simţind că în acest fel copilul este mai protejat. Ideile sunt contradictorii, iar pentru ca părinţii să ia cea mai bună decizie pentru copilul lor, specialiştii aduc argument pro şi contra:

Poate fi periculos pentru copil

Dormitul în patul părinţilor poate creşte riscul apariţiei sindromului de moarte subită la sugari (SIDS). Achiziţionaţi un pătuţ care să ofere copilului siguranţă în timpul somnului şi verificaţi periodic dacă totul este în regulă, scrie thehealthsite.com.

Grijă în plus pentru părinte

S-ar putea să vă treziţi de mai multe ori în timpul nopţii dacă aveţi copilul lângă voi în pat, pentru a vă asigura că poziţia dumneavoastră de somn nu-l pune în pericol. Având în vedere deja numeroasele griji ale unei mame şi faptul că deseori se confruntă cu epuizare fizică, este recomandat să lăsaţi copilul în pătuţul lui şi să vă odihniţi.

Este nevoie doar de o secundă pentru ca o tragedie să se întâmple

Accidente se întâmplă des, deşi s-ar putea să credeţi că nu are cum să vi se întâmple chiar vouă. Evitaţi o tragedie, cum ar fi sufocarea copilului, nepermiţând dormitul în patul părinţilor.

Poate stimula simţurile copilului 

Dormitul cu bebeluşul tău poate spori dezvoltarea senzorială. El va fi mult mai capabil să identifice mirosurile, mişcările, sunetele, atingerile şi căldura.

Creează o legătură mai strânsă între părinte şi copil

Dormitul în acelaşi pat te poate apropia de copilul tău. Bebeluşul va învăţa mai repede să recunoască vocea, atingerea şi căldura părintelui. Acest lucru va oferi un sentiment de securitate copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: