4 reguli alimentare esenţiale pentru a creşte copii sănătoşi şi fericiţi

4 reguli alimentare esenţiale pentru a creşte copii sănătoşi
şi fericiţi

4 reguli esenţiale pentru a creşte copii sănătoşi şi fericiţi FOTO 123RF

Fericirea copiilor este strâns legată de starea lor de sănătate. Pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte armonios este esenţial să îi învăţaţi câteva principii de bază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă grija de a avea copii sănătoşi din punct de vedere fizic, nu trebuie să uităm nici că educaţia alimentară este esenţială şi face parte tot din responsabilităţile părinţilor. Deşi poate fi dificil să-i înveţi pe copii regulile unui stil de viaţă echilibrat, în condiţiile în care magazinele sunt pline de produse ce le pun sănătatea în pericol, de mare ajutor poate fi propriul exemplu, scrie greenandcleanmom.org.

Dacă încercaţi să adoptaţi un stil de viaţă mai sănătos în familie, iată patru principii de bază care ar trebui urmate:

Evitaţi sucurile

Când copiii au acces la aceste băuturi nesănătoase sunt mult mai predispuşi să devină supraponderali. Chiar şi băuturile vitaminizante din comerţ, bogate în fructoză, sunt dăunătoare sănătăţii acestora. „Copiii trebuie să se hidrateze cu apă“, atrage atenţia dr. Catherine Pound, cercetător şi medic pediatru. Sucurile nu contribuie doar la apariţia problemelor dentare, dar creşte şi riscul de obezitate.

Nu păstraţi bomboane în casă

Dacă aveţi bomboane în casă, copiii nu se vor opri din mâncat. Chiar dacă le explicaţi pericolele consumului exagerat de dulciuri, pur şi simplu nu vor putea să evite tentaţiile. Chiar şi părinţii sunt uşor ispitiţi de acestea. Consumul exagerat de dulciuri poate duce la apariţia acneei şi chiar la boli mult mai periculoase.

Înlocuiţi alimentele excluse cu unele mai sănătoase

Nu cumpăraţi alimente nesănătoase şi amintiţi-vă că este extrem de important să înlocuiţi aceste produse cu opţiuni mult mai sănătoase. De exemplu, înlocuiţi carnea roşie cu cea de pui. Aceasta nu numai că ajută la construirea musculaturii, dar poate contribui şi la reducerea nivelului de stres al copiilor. Carnea de pui conţine triptofan şi vitamina B5, care au un efect calmant asupra corpului.

Programaţi vizite regulate la medic

Ar trebui să fiţi atenţi la ceea ce cumpăraţi, dar consultaţi-vă cu un profesionist din domeniul medical atunci când decideţi să excludeţi anumite produse din alimentaţia copilului. Medicul de familie vă poate recomanda orice măsuri suplimentare pe care trebuie să le luaţi în calcul pentru a vă aduce copiii pe calea cea bună spre a face alegerile corecte ale unui stil de viaţă sănătos.

citeste totul despre: