Burberry a şocat cu „haina pentru spânzurat“: „Sinuciderea nu este modă“. Reacţia companiei britanice FOTO

Burberry a şocat cu „haina pentru spânzurat“: „Sinuciderea nu este modă“. Reacţia companiei britanice FOTO

Prezentare de modă Burberry FOTO AP

Casa de modă Burberry a stârnit un val de critici în mediul online după ce a prezentat un hanorac cu ştreang la Săptămâna Modei de la Londra. Compania britanică a reacţionat.

Burberry a inclus în noua colecţie, prezentată la Săptămâna Modei de la Londra, un hanorac cu ştreang, obiect vestimentar pentru care a fost mustrată. Compania britanică s-a scuzat, recunoscând că a greşit, relatează The Guardian, citat de News.ro.
 
Între vocile critice la adresa Burberry s-a numărat şi cea a modelului Liz Kennedy, care a prezentat la Londra pentru Burberry. „Sinuciderea nu este modă. Să nu uităm nici de oribila istorie a linşajului“, a scris ea pe Instagram.
 
„Un brand mare precum Burberry, care este de obicei considerat comercial şi clasic, nu ar fi trebuit să treacă cu vederea o asemănare atât de evidentă. Simt că m-am întors în trecut, când  am avut o experienţă cu o sinucidere în familia mea“, a adăugat modelul.
 
Mai mulţi fani au aprobat-o şi au felicitat-o pentru textul postat, în timp ce şeful companiei, Marco Gobbetti, a reacţionat: „Cele scrise de Kennedy nu reflectă cine suntem ori valorile noastre“.
 

Gobbetti a mai decarat că regretă neplăcerile create: „A fost o insensibilitate şi am făcut o greşeală. Vom reflecta asupra acestui caz, vom învăţa din el şi vom lua toate măsurile pentru a nu se repeta “.

Hanoracul a fost inclus în colecţia dedicată tinerilor „Tempest“, realizată de directorul de creaţie Riccardo Tisci. Şi acesta s-a scuzat: „Având în vedere că designul a fost inspirat de tema nautică, mi-am dat seama că a fost insensibil“.

FOTO ProfiMedia

Burberry este a treia mare companie de modă implicată în scandaluri de la începutul acestui an. La începutul lunii februarie, brandul de lux Gucci a retras de la vânzare un obiect vestimentar, un pulover din lână care acoperea partea de jos a feţei şi era decupat în zona gurii, unde ţesătura imita buze roşii, care a fost considerat de mulţi jignitor. În ianuarie, Prada a retras un accesoriu care se încadra aceluiaşi stereotip.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: