8 semne că o căsătorie este sortită eşecului de la bun început

8 semne că o căsătorie este sortită eşecului de la bun început

Un studiu a descoperit că divorţul poate fi „contagios”, răspândindu-se cu uşurinţă în familie şi în grupul de prieteni. FOTO Arhivă Adevărul

Relaţiile de cuplu sunt dificile şi, uneori, actul de căsătorie nu face decât să le complice şi mai tare. Cei mai mulţi factori care „împing” un cuplu spre divorţ sunt vizibili încă dinaintea înfăţişării în faţa ofiţerului de la starea civilă.

Publicaţia americană „Huffington Post” a realizat o listă cu opt indicii care arată că un mariaj nu va rezista în timp, conform concluziilor evidenţiate de mai multe studii:
 
1. Neînţelegeri financiare timpurii
 
Dacă certurile din cauza banilor încep încă din luna de miere sau chiar înainte de căsătorie, posibilitatea unui divorţ creşte, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Kansas.
 
2. Căsătorii după relaţii scurte
 
Un studiu realizat la Universitatea Emory din Statele Unite a descoperit că probabilitatea divorţului este invers proporţională cu durata relaţiei de dinainte de căsătorie. Un cuplu care se căsătoreşte după 3 ani de relaţie este cu 39% mai puţin predispus la divorţ decât un cuplu care îşi leagă destinele după mai puţin de un an.
 
3. Probleme cu băutura
 
Un studiu realizat la Universitatea Buffalo, Statele Unite, a descoperit că un cuplu este predispus la divorţ când unul din soţi are probleme cu băutura. În mod interesant, acest lucru nu se întâmplă în cazurile în care ambii soţi consumă mult alcool.
 
4. Contracte prenupţiale
 
Generozitatea financiară între soţi este un indicator al satisfacţiei maritale, iar dorinţa de a semna un contract prenupţial aparaţine de obicei uneia din părţi. Centrul de Cercetare Naţional pentru Familie şi Căsătorie a descoperit că în cazul perechilor care nu îşi împart conturile bancare există o probabilitate de 145% să ajungă la divorţ.
 
5. O nuntă prea scumpă
 
Studiul de la Universitatea Emory a mai demonstrat că persoanele care au cheltuit foarte mulţi bani pentru organizarea nunţii sunt, de asemenea, predispuse la despărţire.
 
6. Divorţuri în familie sau în grupul de prieteni
 
Un studiu publicat în Jurnalul „Forţe Sociale” a descoperit că divorţul poate fi „contagios”, răspândindu-se cu uşurinţă în familie şi în grupul de prieteni. Dacă doi dintre apropiaţii tăi divorţează, riscul unui divorţ creşte în cazul tău cu 75%.
 
7. Diferenţă de vârstă prea mare
 
Potrivit studiului de la Emory, soţii cu o diferenţă de vârstă considerabilă vor sfârşi, cel mai probabil, divorţaţi. 
 
8. Căsătoria în adolescenţă
 
O cercetare realizată de „The National Marriage Project” a demonstrat că perechile care fac pasul cel mare în adolescenţă sunt predispuse la separare.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările