Tort de morcovi pentru piticii pofticioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de morcovi. FOTO miremirc.ro
Tort de morcovi. FOTO miremirc.ro

Mămicile micilor pofticioşi îi pot surprinde pe aceştia cu un desert pe bază de morcovi. Pe lângă faptul că este delicios, tortul de morcovi este şi frumos colorat, stârnind interesul piticilor.

Blat:

3 ouă mari

270 grame zahăr

200 mililitri ulei

100 mililitri iaurt

100 mililitri lapte

450 grame morcov ras

550 grame făină

1 plic praf de copt

1 linguriţă bicarbonat

1/2 linguriţă sare

1 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă nucşoară

70 grame nuci tocate grosier

30 grame stafide

Cremă:

200 grame unt (80%)

150 grame zahăr pudră

1 linguriţă extract de vanilie

400 grame cremă de brânză

Decor:

50 grame ciocolată albă

Mod de preparare :

Blat

Într-un castron mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi uleiul, iaurtul, laptele şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mici. Separat, amestecăm făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi nucşoara.

image

Cele două compoziţii le amestecăm, adăugăm nucile tocate grosier şi stafidele; coacem 2 blaturi în formă cu diametru de 23 centimetri, tapetate cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica dacă sunt coapte blaturile.

image

Cu un cuţit, decupăm partea de deasupra blaturilor pentru a fi la acelaşi nivel, surpulus pe care apoi îl mărunţim cu degetele, pentru a îmbrăca marginile tortului. Nucile şi stafidele le îndepărtăm.

image

Fiecare blat, după ce s-a răcit complet, îl tăiem în două, obţinând astfel 4 blaturi.

Crema

Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin, adăugăm zahărul pudră, mixând în continuare până se topeşte zahărul, apoi adăugăm, în circa 4 tranşe, crema de brânză, mixând bine de fiecare dată. La sfârşit adăugăm extractul de vanilie. Crema o împărţim în 5 părţi, pentru fiecare blat şi pentru marginile tortului.

image

Marginile tortului le îmbrăcăm în blat sfăramat, iar partea de deasupra o decorăm cu cicolata albă topită.

image

Dăm tortul la frigider pentru circa o oră, apoi feliem şi servim.

Sursă: miremirc.ro 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite