Tort de morcovi pentru piticii pofticioşi
0Mămicile micilor pofticioşi îi pot surprinde pe aceştia cu un desert pe bază de morcovi. Pe lângă faptul că este delicios, tortul de morcovi este şi frumos colorat, stârnind interesul piticilor.
Blat:
3 ouă mari
270 grame zahăr
200 mililitri ulei
100 mililitri iaurt
100 mililitri lapte
450 grame morcov ras
550 grame făină
1 plic praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă nucşoară
70 grame nuci tocate grosier
30 grame stafide
Cremă:
200 grame unt (80%)
150 grame zahăr pudră
1 linguriţă extract de vanilie
400 grame cremă de brânză
Decor:
50 grame ciocolată albă
Mod de preparare :
Blat
Într-un castron mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm apoi uleiul, iaurtul, laptele şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mici. Separat, amestecăm făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi nucşoara.
Cele două compoziţii le amestecăm, adăugăm nucile tocate grosier şi stafidele; coacem 2 blaturi în formă cu diametru de 23 centimetri, tapetate cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica dacă sunt coapte blaturile.
Cu un cuţit, decupăm partea de deasupra blaturilor pentru a fi la acelaşi nivel, surpulus pe care apoi îl mărunţim cu degetele, pentru a îmbrăca marginile tortului. Nucile şi stafidele le îndepărtăm.
Fiecare blat, după ce s-a răcit complet, îl tăiem în două, obţinând astfel 4 blaturi.
Crema
Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin, adăugăm zahărul pudră, mixând în continuare până se topeşte zahărul, apoi adăugăm, în circa 4 tranşe, crema de brânză, mixând bine de fiecare dată. La sfârşit adăugăm extractul de vanilie. Crema o împărţim în 5 părţi, pentru fiecare blat şi pentru marginile tortului.
Marginile tortului le îmbrăcăm în blat sfăramat, iar partea de deasupra o decorăm cu cicolata albă topită.
Dăm tortul la frigider pentru circa o oră, apoi feliem şi servim.
Sursă: miremirc.ro