Te consideri gurmand? Ce „condiţii“ ar trebui să îndeplineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din patru persoane se declară gurmandă, însă foarte puţine dintre ele au trăsăturile care definesc un gurmand veritabil, spun experţii. Cunoaşterea restaurantelor bune din oraş şi se numără printre calităţile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care apreciază mâncărurile.

Foarte multe persoane se consideră gurmande doar pentru că obişnuiesc să mănânce mult şi 55% spun că mâncarea este un aspect important în viaţa lor, potrivit unui sondaj la care au participat 2.000 de persoane. Cu toate acestea, un gurmand adevărat trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a se putea autointitula astfel. El ar trebui să ştie să aleagă cea mai bună carne la măcelărie şi să deosebească un carpaccio de prosciuto, potrivit unui studiu.

De asemenea, un gurmand trebuie să ştie ce vin se potriveşte fiecărui preparat, să cumpere alimente de la magazinele locale şi să nu mănânce la fast-food. Altfel spus, un gurmand ar trebui să aibă standarde ridicate, să fie bine informat în domeniul gastronomiei şi să facă alegeri potrivite unei persoane care apreciază cu adevărat mâncarea.

„Mâncarea din toate culturile ne este la îndemână în zilele noastre şi oamenii pot experimenta şi explora mai mult decât oricând. În vreme ce unii oameni cred că singura opţiune la îndemână este să meargă la restaurante de tip fast-food, ar fi surprinşi să descopere cât de uşor este să găseşti un restaurant nou sau independent. Nu este de mirare că tot mai mulţi oameni se consideră gurmanzi“, spune Kimberly Hurd, de la Zomato UK, firma care a realizat studiul.

Ce calităţi trebuie să îndeplinească un gurmand:

1. Să cunoască cele mai bune restaurante din oraş

2. Să aleagă cea mai bună carne

3. Să aibă un raft plin cu mirodenii proaspete

4. Să poată recomanda restaurante mai puţin cunoscute

5. Să cheltuiască sume importante pe mâncare şi băuturi

6. Să citească bloguri culinare şi critici de localuri

7. Să cunoască numele şi creaţiile chefilor de top

8. Să nu mănânce niciodată la fast-food

9. Să cunoască termenii gastronomici

10. Să ştie ce vin merge cu fiecare preparat

11. Să poată face sosuri

12. Să îşi dea seama după gust ce este în neregulă cu un preparat

13. Să ceară măcelarului să taie carnea într-un anume fel

14. Să invite frecvent oameni la cină

15. Să cunoască procesul de preparare al alimentelor

16. Să cumpere alimente de la magazinele locale, bio

17. Să cunoască valoarea nutriţională a produselor

18. Să se plângă personalului de restaurat când este servit cu mâncare proastă

19. Să varieze cât mai mult restaurantele

20. Să complimenteze bucătarii după o masă gustoasă

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite