Tartă aromată din dovlecei, ouă şi caşcaval

Tartă
aromată din dovlecei, ouă şi caşcaval

Tartă aromată din dovlecei, ouă şi caşcaval  FOTO simplyrecipes.com

Pe lângă faptul că este o reţetă foarte uşoară, tarta de dovlecei este şi o combinaţie de ingrediente benefice organismului.  Poate fi un aperitiv pentru oaspeţi sau chiar o idee de prânz la serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • 2 dovlecei
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 250 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, agălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi sarea. Frămânţi un aluat care  să fie bine legat. Înfăşuraţi coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.

Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tăiaţi rondele şi îi puneţi într-un bol.

Bateţi ouăle bine cu un praf de sare, încorporezi smântână, adăugaţi caşcaval, piper, feliile de dovlecei şi amesteci. 

Întindeţi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă şi tapetată.

Înţepaţi coca din loc în loc şi turnaţi umplutura. Daţi tarta la cuptor aproximativ 45-50 de minute, după ce acesta a fost bine încins.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: