Reţeta tradiţională de aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale

Reţeta tradiţională de aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale

Aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale

Fie că preferaţi plăcinta cu nucă, mere sau dovleac, aluatul face diferenţa atunci când vorbim despre acest desert tradiţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente aluat fraged:

  • 4 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri sirop de arţar
  • ¼ linguriţă sare de mare
  • 1 cană făină de ovăz
  • 1 cană făină de migdale
 

Mod de preparare aluat fraged:

Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C;

Pregătiţi ingredientele şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de plăcintă;

Într-un bol mare, amestecaţi cu o furculiţă untul, siropul de arţar şi sarea de mare;

Adăugaţi 1/4 din făina de ovăz şi amestecaţi, după care adăugaţi restul încet, în timp ce continuaţi să amestecaţi;

Adăugaţi făina de migdale şi amestecaţi, după care frământaţi cu mâna;

Transferaţi în tava tapetată şi coaceţi timp de 10 minute, apoi adăugaţi umplutura preferată;

Aluatul poate fi păstrat maxim două zile, învelit în folie alimentară.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: