Opt alimente sănătoase recomandate pe timp de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Antioxidanții din porumb acționează ca ochelari de soare naturali FOTO: Shutterstock
Antioxidanții din porumb acționează ca ochelari de soare naturali FOTO: Shutterstock

Este vară, iar produsele sănătoase sunt din abundență. Multe fructe de vară şi legume aduc  beneficii pentru sănătate. Huffingtone Post trece în revistă cele mai sănătoase și delicioase alimente de consumat în această vară. 

Porumbul

Nimic nu se compară cu porumbul dulce și proaspăt de vară. Antioxidanții din porumb acționează ca ochelari de soare naturali, contribuind la formarea unui filtru de protecție împotriva luminii și, de asemenea, reduce riscul de a se dezvolta degenerarea musculară, principala cauză de orbire la persoanele de peste 60 de ani.

Cafeau cu gheață

Cafea cu gheață

O cafea cu gheață este o modalitate foarte bună de a-ți începe dimineţile de vară. O singură ceaşcă de cafea pe zi poate reduce riscul apariției cancerului de piele. Într-un studiu realizat pe 93.000 de femei, publicat în Jurnalul European de Prevenire a Cancerului, s-a constata că în cazul celor care au băut o ceașcă de cafea cu cafeina pe zi ,riscul apariției cancerului de piele a fost redus cu aproximativ 10%. Cu cât au consumat mai multe cești de cafea pe zi, cu atât riscul apariției cancerului a fost mai redus. În ceea ce privește cafeaua decafeinezată, s-a constat că aceasta nu are același efect.

Sucul de vișine

Acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Este posibil să fi auzit că daca bei suc din vișine poți obține un somn mai bun și poți calma febra musculară. Moleculele active din sucul de vișine ajută la arderea grăsimilor și te ajută să te menți suplu.

Roșiile

Nu e nici o îndoială că produsele de protecţie solară ar trebui să fie prima linie de apărare împotriva soarelui arzător de vară. Dar, consumul de roşii ar putea oferi o protectie în plus. Conform Huffington Post, pasta de tomane bogată în licopen, protejează pielea de arsurile solare. Într-un studiu realizat pe această temă participanții care au fost expuși la lumina UV, au avut piele cu aproape 50% mai puțin înroşită după ce au mancat 2 linguri și jumatate de pastă de tomate pe zi. Suplimentele, însă, nu au fost la fel de eficace. În acelaşi studiu, cei care au primit un supliment de licopen sau licopen sintetic, nu au fost semnificativ protejați  împotriva arsurilor solare.

Pepenele verde

Pepene roșu

Benefic în păstrarea corpului rece și a unei memorii clare, pepenele verde este cel mai recomandat în timpul lunilor fierbinţi de vară. Bogat în licopen, pepenele verde te protejează la expunerea solară și te menține hidratat, conținând 92% apă. Consumul de alimente care sunt pline de apă vă ajută să țineți la distanță caloriile.

Zmeura

Zmeura este o mare sursă de fibre, o parte din ea fiind solubilă în pectina care ajută la reducerea colesterolului. O ceașcă de zmeură are opt grame de fibre. Un studiu apărut în  Jurnalul de Nutriție sugerează că dacă mănânci mai multe fibre poți preveni creșterea în greutate sau chiar poți pierde câteva kilograme.

Afinele

Afine

Afinele proaspete sunt un tratament special. Se pare că antioxidanții din ele pot ajuta la prevenirea oboselii musculare, potrivit unui studiu recent din Noua Zeelandă.

Ceaiul cu gheață

Studiile arată că dacă bei ceai în mod regulat, poți reduce riscul de Alzheimer şi de diabet zaharat și în plus poți avea dinți și gingii sănătoase și oase mai puternice. Ceaiul este bogat într-o clasă de antioxidanți numiți flavonoide. Indiferent de soi , alb, negru, verde, oolong sau pe bază de plante, ceaiul maximizează puterea flavonoidelor din ceai esențiale pentru sănătate. Dacă dorești să păstrezi ceai rece la frigider, „adaugă puțină lămâie”, recomandă Jeffrey Blumberg, directorul Laboratorului de Cercetare a Antioxidanților din Boston. Acidul citric şi vitamina C din zeama de lămâie ajută la conservarea flavonoidelor.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite