Festivalul  îngheţatei la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ciocolata, fructe, sirop, alune sau fistic, îngheţata satisface gustul oricărui pofticios FOTO:hdwpapers.com
Cu ciocolata, fructe, sirop, alune sau fistic, îngheţata satisface gustul oricărui pofticios FOTO:hdwpapers.com

Un eveniment pentru copii, dar şi pentru cei mari, „Festivalul de îngheţată şi ciocolată - Ice Choco 2013“  se va desfăşura în Capitală, la Bucureşti Mall, între 6 şi 9 iunie.

Cui nu-i place îngheţata, mai ales când soarele încinge oraşul şi un desert răcoritor este remediul perfect pentru o recuperare imediată? Cu siguranţă veţi avea de unde alege. Condiţia este să faceţi săptămâna viitoare o plimbare la mall-ul din Vitan, unde artizani din ţară si străinătate vor expune produse inedite de îngheţată şi ciocolată. Pentru ca degustarea să fie mai plăcută, organizatorii au pregătit concursuri, tombole şi premii.

Primul ingredient, zăpada

Poate că astăzi avem sute de sortimente de îngheţată, dar primul desert de acest fel se baza pe un ingredient extrem de simplu: zăpada. Nu există date clare despre perioada în care a apărut pentru prima dată îngheţata, dar se pare că oamenii au poftit la un desert rece ca gheaţa încă din timpul Imperiul Persan, când se turna suc de fructe peste zăpada care rămânea vara pe crestele munţilor. Şi împăratul Nero se răcorea la fel pe timp de caniculă. Chinezii au inventat prima metodă prin care reuşeau să facă îngheţată şi şerbeturi. Apoi, Marco Polo ar fi adus, pentru prima oară, îngheţata în Italia, la întoarcerea din călătoria sa în China.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite