Cum recunoşti un bulion de roşii de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosit în mâncăruri diverse, bulionul de roşii este un preparat nelipsit din bucătărie. Alternativă la sucul de roşii şi a bulionului pregătit în casă sunt produsele din magazine, de multe ori mult mai la îndemână.

Atenţie la ingrediente

La citirea etichetei trebuie să acordăm atenţie ingredientelor. Important este să alegem un produs în funcţie de ce conţine acesta. Bulionul şi pasta de tomate trebuie fabricate doar din roşii, nicidecum din concentrat de tomate care poate conţine urme de reziduri, pesticide şi metale grele.

Primul ingredient trebuie să fie roşiile, de preferinţă în cantităţi cât mai mari. Caută produse care au peste 100 g roşii la 100 g produs. Unii producători inscripţionează cuvântul „bulion“ cu litere mari şi cuvântul „sos“ cu litere mult mai mici. Dacă te uiţi cu atenţie pe eticheta unor borcane cu bulion ai să observi că de fapt cele mai multe conţin sos de bulion.

Bulionul se obţine prin fierberea roşiilor pasate, în timp ce în compoziţia sosului de bulion intră şi substanţe de îngroşare, precum guar sau xantan.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite