Cum preparăm sarmale în foi de varză pentru masa de Crăciun
0Tradiţionalele sarmale sunt nelipsite de pe masa de sărbători. Prepară-le alături de familia ta! Recomandăm o reţetă absolut delicioasă.
Ingrediente:
1 kg carne tocată amestec de vită şi porc
6 cepe mărişoare
100 ml ulei
500 g suc de roşii
pătrunjel
200 g orez
mărar
sare
piper (boabe şi măcinat)
1-2 crenguţe de cimbru
1 varză murată
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. O pui la călit într-un vas cu o cană de apă şi cu 100 ml de ulei. Speli orezul în mai multe ape şi-l aşezi peste ceapă. Ţii totul pe foc încă 5 minute, apoi dai deoparte şi laşi la răcit. Amesteci carnea tocată cu 300 ml suc de roşii, pătrunjelul şi mărarul tocate, sarea, piperul, iar deasupra torni orezul şi ceapa.