Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican de pâine dulce

Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican de pâine dulce

Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican de pâine dulce

Concha-urile îşi iau numele de la forma rotundă şi aspectul lor în dungi, sub formă de scoică de mare. O concha constă din două părţi: o ruladă de pâine îndulcită şi un topping crocant (compus din zahăr, unt şi făină).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican

Ingrediente 10 porţii

Pentru pâine:

  • 80 ml lapte integral
  • 1 lingură zahăr, plus 1 linguriţă împărţită
  • 7 g drojdie uscată activă
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei, bătute
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 260 g făină, plus mai multe pentru presărat pe aluat
  • 1 ½ linguriţă sare
  • 2 beţe unt nesărat, coame, tăiat cu lingura

 
Toppingul pentru scoică:

  • 6 linguri de unt nesărat
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 60 g făină
  • ⅛ linguriţă praf de copt
  • ⅛ linguriţă sare
  • 2 picături colorant alimentar roz

 
Mod de preparare

Faceţi aluatul: adăugaţi laptele într-o cană de microunde. Încălzţi la intervale de 10 secunde până când laptele atinge 43–46° C. Adăugaţi 1 linguriţă de zahăr şi drojdia în lapte şi bateţi pentru a încorpora. Se lasă să stea aproximativ 10 minute, până când este foarte spumoasă.
Turnaţi drojdia într-un bol mare, apoi adăugaţi ouăle şi vanilia. Bateti până se combină bine.
Adăugaţi făina, lingura rămasă de zahăr şi sarea şi amestecaţi cu o spatulă de silicon până când devine un aluat lipicios.
Adăugaţi untul, 1 bucată pe rând, şi lucraţi aluatul cu mâinile, asigurându-vă că fiecare bucată este încorporată înainte de a adăuga următoarea. Aluatul trebuie să fie lucios, neted şi elastic.
Folosiţi ambalaje goale de unt pentru a unge interiorul unui vas de sticlă mare curat.
Transferaţi aluatul în vasul uns cu ajutorul unei raclete sau a unei spatule de cauciuc. Acoperiţi cu un prosop de bucătărie şi lăsaţi aluatul să crească într-un loc cald, timp de 1-2 ore, până ajunge la dimensiunea dublată.
Scoateţi prosopul şi aşezaţi folie de plastic direct pe suprafaţa aluatului. Lăsaţi la frigider 1 oră pentru a se răci, astfel încât aluatul să se modeleze mai uşor.

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

Prepară şi: Brioşe de plăcintă cu dovleac

Prepară şi: Clătite americane la cuptor cu piersici şi afine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: