Cum arată restaurantul care are o listă de aşteptare de cinci ani

Cum arată restaurantul care are o listă de aşteptare de cinci ani

Damon Baehrel, în mijlocul „ingredientelor” sale pentru cina lungă de cinci ore

Clienţi din peste 50 de ţări, listă de aşteptare de cinci ani şi cele mai bune recenzii sunt doar câteva dintre reuşitele unui bucătar fără şcoală care a transformat localul său într-unul dintre cele mai dorite restaurante din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La o parte El Bulli, Noma şi French Laundry! (restaurante premiate, declarate cele mai bune din lume) Avem un nou favorit pe listă”, suna una dintre miile de recomandări pe care restaurantului lui Damon Baehrel le-a primit. 
 
Unele sunt de la critici şi specialişti, altele de la clienţi care vin din toată lumea pentru a ajunge în acest loc, din vecinătatea New York-ului, care are o listă de aşteptare pentru următorii cinci ani. Ce este cu adevărat fascinant, ca în orice poveste şarmantă de succes, este faptul că bucătarul-şef, care este şi patronul celui mai căutat loc, nu a făcut nicio şcoală de specialitate. 
    
Damon Baehrel şi-a deschis restaurantul care îi poartă numele în Earlton, New York, în 1989, iar de atunci i s-a dus repede vorba, mai ales despre talentul său culinar.
 
Restaurantul este plasat, de fapt, în subsolul casei sale
 
 
Un alt detaliu cuceritor este faptul că absolut toate ingredientele folosite în bucătărie sunt crescute în propria fermă, care înconjoară restaurantul. Astăzi, oameni din toată lumea vin să guste din meniul elaborat, care costă 265 de dolari, fără băuturi sau TVA, şi care conţine între 14 şi 19 feluri. 
 
 
Pentru a oferi senzaţia unei experienţe cu adevărat personalizate, domnul Baehrel nu doar găteşte pentru invitaţii săi, ci se comportă şi ca un maitre al fiecărei seri. „Numărul imens de cereri a fost copleşitor, cel puţin în ultimii ani”, a spus acesta pentru Daily Mail. „A devenit un soi de problemă care mă copleşeşte. În fiecare an, oameni din 50-60 de ţări vin în excursie special ca să ajungă la mine”, spune acesta. Motiv pentru care nimeni nu amână rezervarea făcută. Cel puţin, până acum nu s-a întâmplat niciodată. 
 
Un mare susţinător al durabilităţii, Baehrel cultivă majoritatea ingredientelor sale pe cei 48 de kilometri pătraţi din jurul restaurantului, unde se află şi casa sa, de altfel. Motiv pentru care meniul se schimbă constant, în funcţie de ingredientele disponibile. 
 
Are şi sere pe proprietatea sa, pentru a avea ingrediente proaspete mereu
 
 
„Eu fac brânzeturile, mi-a luat ani buni până să ajung la reţeta perfectă. Făina o fac din pin, iar supa concentrată din lemn de stejar, pentru că folosesc toate ingredientele care se găsesc pe proprietatea mea. Îmi ia un an să fac făina de ghindă, aşa că decid cu mult timp înainte ce am să gătesc, nu este lăsat nimic la voia întâmplării”, a spus acesta. 
 
 
Site-ul restaurantului susţine că printre cele mai neobişnuite cine de aici pot conţine „boabe de cedru afumat, bijuterii cu ciuperi sălbatice, rădăcină de păpădie şi coajă de hicori (nuc american)”. 
 
Întrebat câte locuri are restaurantul, Baehrel a menţionat că nu prea contează numărul locurilor, de vreme ce singur se ocupă de toate. „Practic, sunt 20 de locuri, dar rareori aşez 20 de oameni pentru că eu lucrez singur aici. Mă ocup complet singur de totul. Fiecare are pasiunile lui, iar mie asta mi-a plăcut să fac: să mă ocup de bucata mea de pământ şi să o transform în ceva util. Am făcut totul cu mâinile mele, de la podeaua asta, uleiul pe care îl folosesc. În afară de fructe de mare, pe care le mai gătesc câteodată, totul vine din pământul meu”, spune bucătarul-şef, recunoscând că este copleşit de atenţia care i se oferă. 
 
 
„The Times Union” a publicat un material în care povestea despre vizita soţilor Obama în restaurantul lui Damon Baehrel, dar bucătarul-şef refuză să divulge secrete despre invitaţii săi celebri. „Pentru mine, orice client este preţios. Toţi sunt vedete aici”, a spus el. 
 
Numai pe TripAdvisor există 26 de cronici, care recomandă în procent de 96% restaurantul lui Baehrel. „Cina noastră a durat cinci ore şi jumătate, timp în care am fost serviţi cu 15 feluri”, a scris unul dintre clienţii mulţumiţi ai acestuia. „Pentru a-l descrie pe chef Damon Baehrel este de ajuns să spun că este pasionat de ceea ce face”, a adăugat acesta. 
 
„După ce am călătorit în toată lumea timp de 35 de ani, am mâncat la 45 de restaurante cu trei stele Michelin, 20 de restaurante cu două stele, nu am crezut niciodată că aici vom avea parte de cea mai frumoasă experienţă din viaţa noastră, unică, de altfel”, scrie unul dintre clienţii recunoscători ai restaurantului. 
 
 
„Acest chef, care munceşte singur, a ridicat standardele pentru toate restaurantele din lume. Ne vom aduce aminte de gusturile executate perfect pentru tot restul vieţii noastre. A meritat să aşteptăm 19 luni pentru această rezervare”, a scris un alt client. 
 
Citeşte şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările