Ce să nu încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi oameni folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimentele FOTO Shutterstock
Mulţi oameni folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimentele FOTO Shutterstock

Dacă eviţi să introduci în cuptorul cu microunde recipiente de plastic, metal sau folie de aluminiu, trebuie să ştii şi ce alimente pot deveni toxice atunci când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde.

Acum aproximativ 30 de ani, americanii au devenit dependenţi de încălzirea rapidă a hranei în cuptorul cu microunde. În prezent, generaţiile mai tinere din întreaga lume nici nu-şi pot imagina să facă floricele de porumb fără acest aparat. Totuşi, mulţi dintre noi folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi diverse alimente.

Un cuptor cu microunde nu găteşte alimentele în mod egal, ceea ce înseamnă că bacteriile prezente în alimentele reîncălzite pot supravieţui. Pentru a evita riscurile, nu folosi cuptorul cu microunde pentru a găti sau încălzi anumite alimente.

Află aici ce riscuri sunt dacă încălzeşti anumite alimente în cuptorul cu microunde. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite