Bomboane delicioase din prune uscate

Bomboane delicioase din prune uscate

Dacă vreţi să faceţi un desert rapid, delicios şi care să surpindă atât copiii, cât şi musafirii, vă recomandăm să încercaţi delicioasele bomboane cu prune uscate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un desert delicios, dar şi un înlocuitor sănătos al dulciurilor din comerţ, bomboanele cu prune uscate recomandate de e-retete.ro vor fi o adevărată surpriză atât pentru copii, cât şi pentru adulţii amatori de deserturi.

Ingrediente:

100 grame biscuiţi simpli
50 prune uscate fără sâmburi (aproximativ 300 grame)
100 grame nucă prajită
2 linguriţe cacao (sau pudră de roşcove)
1/4 linguriţă scorţisoară măcinată
1 cuişor sub formă de pudră
1 vârf de linguriţă cu nucşoară măcinată
coajă răzuită de la 1/2 portocală (sau lămâie)
8 linguri rom
2 linguri zahăr tos fin (sau nucă de cocos; pentru decorat)

Mod de preparare:

·  Se pun biscuiţii într-un robot şi se mixează până se mărunţesc. Se adaugă prunele uscate şi se mai mixeaza până prunele se rup în bucăţi mici.

·  Se adaugă toate aromele (coaja de portocală, scorţişoara, nucşoara, cuişorul, cacao) şi romul. Se mixează un minut, până totul devine ca o pastă nu foarte moale, care se adună în jurul axului robotului.

·  Se adaugă nuca măcinată mărunt şi se mixează scurt. Dacă pasta pare foarte tare (în funcţie de cât de deshidratate sunt prunele) se mai poate adăuga puţin rom până devine o pastă care se modeleaza uşor.

·  Se formează bile din pasta obţinută. Se trec bomboanele prin zahăr tos fin sau nucă de cocos.

·  Se pun în frigider măcar o oră, să se mai întarească şi să se amestece aromele. Se păstrează la frigider.

Poftă bună!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: