Honda câştigă trei premii în cadrul Red Dot Design Awards

Honda câştigă trei premii în cadrul Red Dot Design Awards

Honda îşi adjudecă şi ea trei premii Red Dot Design Awards pentru produse ale anului 2020. Duce acasă înclusiv premiul cel mare - Red Dot: Best of the Best 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul model electric Honda e a primit premiul „Red Dot: Best of the Best 2020” pentru design de produs inovator in categoria auto, cea mai mare onoare a premiilor internaţionale „Red Dot Awards”. Acest premiu este acordat celui mai bun produs din fiecare categorie.
 
De asemenea, Honda e a primit recunoaştere şi în categoria „Produs smart”, împreună cu CBR1000RR-R Fireblade SP. Acest premiu este acordat concurenţilor cu „design excepţional”, evidenţiând angajamentul Honda de a crea produse frumoase, concepute fără compromisuri.
 
Red Dot premiază anual excelenţa în designul de produs, brand şi comunicare din companiile internaţionale, iar produsele câştigătoare vor fi prezentate în Muzeul de Design Red Dot la Zentrum Nordrhein Westfalen din Essen, Germania. Produsele câştigătoare sunt alese de un juriu format din 40 de experţi internaţionali care testează, evaluează şi discută fiecare produs.
 
Vorbind despre Honda e, directorul executiv de creaţie, Makoto Iwaki a comentat: „Aceste premii pun în centrul atenţiei designerii vizionari şi talentaţi Honda. Fiind unul dintre cele mai excepţionale exemple de design auto contemporan din ultimii ani, Honda e merită pe deplin premiul său „Best of the Best 2020”.
 
Honda e este cel mai recent membru al gamei electrificate Honda, oferind o experienţă de condus complet electrică pentru mediile urbane. De la panourile frontale şi posterioare cu lumini LED integrate, capacul elegant din sticla al portului de încărcare, până la liniile curate şi caracteristicile menite să optimizeze eficienţa şi rafinarea aerodinamică, Honda e reimaginează identitatea Honda pentru următoarea eră a mobilităţii urbane. Pentru a sublinia această filozofie de proiectare sistemul Side Camera Mirror înlocuieşte oglinzile convenţionale pentru vedere laterală. Un alt diferenţiator unic pentru Honda e sunt panourile negre cu profiluri concave - situate în faţă şi în spate între blocurile optice - care au devenit motive definitorii pentru designul Honda e.
Honda e a atras reacţii pozitive de când a fost previzualizat pentru prima dată ca Urban EV la Salonul Auto de la Frankfurt 2017. Maşina concept a fost ulterior recunoscută drept „Best Concept Car”, în cadrul renumitului Car Design Award. Conceptul e Prototip, dezvelit în premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva din 2019, a fost punctul central al expoziţiei „Honda - Casa Connessa Tortona” din cadrul Milan Design Week 2019. Expoziţia, a oferit vizitatorilor o perspectivă unică asupra conceptului de design al prototipului Honda e.
 
CBR1000RR-R Fireblade SP este cea mai recentă motocicletă ce poartă sigla Fireblade, introdusă pentru prima dată în 1992. A stabilit întotdeauna punctul de referinţă pentru modul în care o motocicletă super-sport de 1000 cc ar trebui să se manevreze pe stradă, dar pentru noul model 2020 - dezvoltat sub eticheta „Born to Race” – accentul a fost orientat asupra performanţei pe circuit precum şi asupra unui design nou şi radical.
Zona frontală minimalistă, carenele laterale angulare si agresive precum şi carenele inferioare extinse - plus o varietate de fante şi forme de canalizare a aerului - se combină pentru a crea cel mai bun coeficient de tracţiune din clasă de 0,270. 
„Aripioarele” aerodinamice folosite pe motocicleta de curse Honda (MotoGP) combină forma captivantă cu funcţia fără compromisuri, crescând semnificativ forţa de apăsare şi stabilitatea pentru controlul suprem al celui mai puternic motor cu patru cilindri în linie produs de Honda vreodată.
Fireblade a fost conceput cu o nouă abordare inovatoare, în care experţii de simulare digitală Honda R&D, modelatori şi designeri de stil au lucrat împreună, aproape simultan, pentru a crea efectul maxim în cel mai scurt timp posibil de dezvoltare. De asemenea, au beneficiat de inputul specialiştilor în aerodinamică din cadrul Honda Racing Corporation - în a căror schemă de culori evocatoare roşu-alb-albastru este pictat CBR1000RR-R Fireblade SP.
 
Satoshi Kawawa, director general, Divizia de design a motocicletelor, a declarat „CBR1000RR-R Fireblade SP a fost dezvoltat pentru a câştiga curse în orice categorie - de la cursele de club, la competiţii internaţionale. Designul şi stilul său sunt conduse de această filozofie - fiecare parte şi fiecare detaliu proiectat având în centru viteza, performanţa şi eficienţa aerodinamică. Suntem onoraţi că a fost recunoscut cu un premiu atât de prestigios."
Honda are o lungă istorie de succese în secţiunea auto a premiilor Red Dot, printre cele mai prestigioase şi căutate premii din lume. Honda S2000 în 2001 şi Civic în 2006 au primit premiul „Red Dot: Best of the Best” şi Accord Tourer în 2008 şi Insight în 2009 premiul „Red Dot”.
 
Sub motto-ul, „În căutarea unui design şi a unei creativităţi bune”, Red Dot Design Awards onorează lucrări şi proiecte ale designerilor, agenţiilor şi companiilor din întreaga lume. Având la bază un juriu proeminent format din peste 40 de experţi internaţionali, evenimentul anual este recunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cele mai căutate premii pentru eminenţa designului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: