De ce ai nevoie de o maşină dejantat roţi pentru atelierul pe care îl conduci?

De ce ai nevoie de o maşină dejantat roţi pentru atelierul pe care îl conduci?

Conduceţi un service auto şi doriţi să investiţi în echipamente care să vă dezvolte afacerea? Ce spuneţi de un aparat dejantat anvelope, o maşină dejantat roţi sau un aparat dejantat automat?

Acest tip de aparate vă va ajuta să vă adresaţi unui număr mai mare de clienţi şi în acelaşi timp să puteţi oferi o gamă mai largă de servicii, motiv pentru care veţi fi capabil să vă creşteţi cifra de afaceri.

Ce funcţii are un aparat dejantat anvelope?

Aparatele dejantat anvelope sunt echipamente folosite cu scopul de a facilita operaţiunile de montare şi demontare ale anvelopelor. Mai ales dacă vorbim de echipamente automate, echipamentul este capabil să recunoască dimensiunea roţii asupra căreia operează prin tehnologia laser.

Prin plasarea a două fascicule de lumină laser pe jantă, aparatele dejantat anvelope calculează dimensiunile acesteia în mod automat oferind o precizie mare în timpul lucrărilor. În plus, totul se desfăşoară automat, mişcările echipamentului fiind comandate de motoare cu invertor.

Integrarea tehnologiilor inovatoare în operaţiunea de dejantare a anvelopelor permite executarea lucrărilor în maximă siguranţă şi evitarea accidentelor la locul de muncă. În plus, modul de acţionare este mult simplificat deoarece există şi aparate dejantat automate care sunt prevăzute cu panouri de control intuitive. Astfel, chiar şi fără experienţă anterioară în utilizarea acestui tip de aparate, veţi putea comanda echipamentul fără a investi timp în pregătire.

Ce buget este necesar pentru achiziţia unei maşini dejantat roţi?

Preţul maşinilor şi aparatelor dejantat roţi începe de la câteva mii de lei şi ajunge şi la zeci de mii în funcţie de model şi dotări. De exemplu, cu un buget de 3500 de lei puteţi achiziţiona un aparat dejantat profesional marca Reihmann pentru vulcanizările cu flux mare de lucru.

Acest aparat poate fi folosit pentru autoturisme, mici, SUV-uri, dar şi camionete, iar în preţul său de achiziţie este inclus şi un set de protecţie jante, un levier şi un pistol manometru. Chiar şi la acest preţ convenabil, aparatul dejantare este dotat cu un sistem de prindere cu centrare care funcţionează automat şi este acţionat de doi cilindri pneumatici. În plus, este prevăzut şi cu pedale metalice solide care permit o montare mai rapidă a jantelor.

Cu alte cuvinte un aparat. dejantat de acest preţ este perfect pentru nevoile unei vulcanizări destinată clienţilor cu autoturisme mici. Pe de altă parte, cu un buget de două ori mai mare, tot fabricată de Rehmann, puteţi achiziţiona o maşină dejantat roţi pentru camioane şi utilaje agricole.

Această maşină de mari dimensiuni este acţionată hidraulic, are două viteze de rotaţie a mandrinei autocentrate şi două viteze de deplasare a căruciorului, dar acţionarea se face la fel de simplu ca la un aparat destinat autoturismelor mici şi anume cu ajutorul unui joystick.

Astfel, aparatul potrivit pentru dumneavoastră nu depinde într-atât de bugetul de care dispuneţi, ci de tipul de autoturisme sau utilaje pe care le conduc clienţii dumneavoastră. Într-o vulcanizare de oraş, înfiinţată pentru a servi clienţi cu maşini mici sunt slabe şansele să găsiţi un aparat dejantat pentru camioane, la fel cum într-un service pentru camioane nu se prestează în general servicii clienţilor cu autoturisme de familie.

Două detalii pe care să le luaţi în calcul la achiziţia unui aparat dejantat anvelope

Indiferent de modelul ales, verificaţi dacă în preţul de achiziţie sunt incluse, acolo unde este cazul, accesoriile necesare pentru utilizare sau se percep costuri suplimentare. De asemenea, luaţi în calcul faptul că cei mai mulţi distribuitori taxează separat serviciile de transport şi uneori s-ar putea să fie mai convenabil pentru dumneavoastră să ridicaţi personal produsul dorit.

De asemenea, atunci când cumpăraţi un utilaj nou, nu omiteţi să verificaţi dacă are sau nu un certificat CE. Pentru comercializarea legală a acestor aparate distribuitorii ar trebui să includă în pachetul de livrare şi acest certificat pe care l-au primit de la producător. În caz contrar, sunteţi îndreptăţit să aveţi dubii în legătură cu vârsta utilajului şi de asemenea, sfatul nostru este să nu-l cumpăraţi deoarece nu aveţi nicio garanţie că va funcţiona corespunzător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: