Trump recunoaşte că se înţelege mai bine cu liderii „duri şi răufăcători”

Trump recunoaşte că se înţelege mai bine cu liderii „duri şi răufăcători”

Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump recunoaşte, într-o înregistrare publică făcută luni, că se înţelege mai bine cu liderii străini „duri şi răufăcători”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această confidenţă, înregistrată de jurnalistul Bob Woodward, a fost difuzată de postul NBC în ajunul publicării cărţii „Furia”, o cronică a administraţiei Trump bazată pe 18 interviuri cu cel de-al 45-lea preşedinte american.

În acest extras, Donald Trump revine asupra legăturilor sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a cenzurat presa şi a închis mii de opozanţi după tentativa de puci din 2016.

„Mă înţeleg bine cu Erdogan, chiar dacă (...) toată lumea spune că tipul e oribil”, mărturiseşte Trump într-o discuţie purtată cu Woodward la 22 ianuaire.

„Cu cât sunt mai duri şi mai răufăcători, cu atât mai bine mă înţeleg cu ei”, a adăugat el.

De-a lungul mandatului său la Casa Albă, Donald Trump a căutat în special atenţia preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintelui rus Vladimir Putin sau a prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman, cu toţii acuzaţi de grave încălcări ale drepturilor omului. Preşedintele american s-a întâlnit de trei ori cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un şi a insistat mereu asupra bunei lor înţelegeri.

În schimb, a întreţinut relaţii tensionate cu liderii unor ţări aliate, mai ales cu cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările