Rudy Giuliani, în vizorul autorităţilor federale. Apartamentul fostului avocat al lui Trump, percheziţionat de procurori

Rudy Giuliani, în vizorul autorităţilor federale. Apartamentul fostului avocat al lui Trump, percheziţionat de procurori

Rudy Giuliani / FOTO via News.ro

Apartamentul lui Rudy Giuliani din New York a fost percheziţionat miercuri de autorităţile federale americane. Investigaţia vizează activităţile fostului avocat al preşedintelui Donald Trump în Ucarina.

New York Times a publicat informaţia prima oară, miercuri, citând trei surse care spun că percheziţia are legătură cu o investigaţie penală legată de activitatea lui Giuliani în Ucraina.

Doi foşti asociaţi ai lui Rudy Giuliani, Lev Parnas şi Igor Fruman, sunt inculpaţi pentru că s-ar fi folosit de o firmă-fantomă pentru a face o donaţie ilegală de 325.000 de dolari pentru realegerea lui Donald Trump. Parnas şi Fruman au lucrat cu Giuliani pentru a-l ajuta pe fostul primar al New York-ului să caute informaţii compromiţătoare despre Joe Biden, pe când acesta era candidat prezidenţial, şi despre fiul acestuia, Hunter.

Eforturile depuse de Giuliani, Trump şi alţi apropiaţi ai preşedintelui de a face presiuni asupra oficialilor ucraineni să îi investigheze familia lui Bidn i-au determinat pe democraţii din Camera Reprezentanţilor să-l pună sub acuzare pentru prima dată pe fostul preşedinte.

Democraţii au susţinut că dorinţa lui Trump de a fi reales a determinat eforturile de căutare a unor informaţii compromiţătoare. Senatul, controlat atunci de republicani, l-a achitat pe Trump.

Giuliani este fost primar al New Yorkului şi fost avocat personal al preşedintelui Donald Trump. El a ocupat şi funcţia de procuror pentru districtul sudic din New York, acelaşi birou care îl anchetează în prezent.

Giuliani şi un purtător de cuvânt al lui Trump nu au comentat momentan nimic în mod public despre percheziţia autorităţilorfederale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările