Guvernatorul Floridei a dat în judecată administraţia Biden pentru politica de imigrare: „Este cu siguranţă o criză”

Guvernatorul Floridei a dat în judecată administraţia Biden pentru politica de imigrare: „Este cu siguranţă o criză”

Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului Florida, a intentat marţi un proces împotriva administraţiei Biden cu privire la politicile sale de imigrare „distructive şi ilegale”. Casa Albă pune „ideologia” mai presus decât drepturile rezidenţilor din statul Sunshine, crede DeSantis.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vor o migraţie ilegală masivă în această ţară.", crede guvernatorul.  „Este foarte clar că frontierele deschise reprezintă politica administraţiei Biden. Vor o migraţie masivă, ilegală în această ţară ”, a spuns DeSantis, citat de hanny.com.
 
„Aceasta este cu siguranţă o criză. Este o criză declanaştă chiar de administraţie, Acest flux continuu de oameni la scară foarte masivă şi fără precedent va împovăra statele şi guvernele locale cu costuri de sănătate, financiare, economice şi de siguranţă publică”, crede republicanul.
 
De la preluarea mandatului, Biden a creat un grup de lucru pentru reunirea copiilor imigranţi cu familiile lor, a întrerupt construcţia zidului de la graniţa cu Mexic şi a solicitat revizuirea programelor de imigraţie legală încheiate de predecesorul său.De asemenea, el a prezidat un aflux record de sosiri la graniţa de sud a SUA, inclusiv sute de copii neînsoţiţi care sunt reţinuţi în facilităţile de detenţie pentru imigranţi.
 
„Numerele vorbesc de la sine. Numărul sosirilor la graniţa de sud-vest a crescut de la 78.000 în ianuarie la peste 210.000 în iulie. O creştere de 171%. Acesta este cel mai mare total lunar din ultimii 20 de ani şi nu există niciun semn că ar încetini ”, arată DeSantis. 
 
„Mai ai încă 208.000 în august, din nou aproape de un alt record. În plus, numărul de străinilor ilegali cărora li s-a emis o notificare pentru a se prezenta în instanţă şi ulterior eliberaţi de patrula de frontieră, ceea ce înseamnă că nu se vor prezenta de fapt, a fost numai în luna iulie de 60.607 ".
 
 

Scene cu mii de migranţi, în mare parte haitieni, într-o tabără improvizată sub un pod din Del Rio, Texas, au dominat presa americană în ultima săptămână. În aceste condiţii, republicanii şi-au întărit acuzaţia că politica lui Biden favorizează imigrarea ilegală.

Şi chiar dacă liberalii şi-au exprimat sprijinul pentru viziunea lui Biden de a crea un sistem de imigraţie corect şi uman, după patru ani de politici restrictive dijn partea lui Donald Trump, mulţi sunt de acord, din diferite motive, că strategia actuală a lui Biden nu funcţionează.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările