Forţele speciale ale marinei americane au preluat controlul asupra unui petrolier care fugise din Libia

Forţele speciale ale marinei americane au preluat controlul asupra unui petrolier care fugise din Libia

Petrolierul Morning Glory FOTO Reuters

Forţele de elită ale marinei Statelor Unite au preluat controlul asupra petrolierului capturat la începutul acestei luni într-un port din Libia. Asta după ce o cerere în acest sens a fost emisă de guvernele din Tripoli şi Nicosia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele speciale ale marinei americane, Navy Seals, au urcat la bordul unui petrolier care transporta petrol brut cumpărat ilegal de la rebelii libieni, a anunţat luni Pentagonul. În declaraţia Ministerului Apărării se spune că operaţiunea legată de capturarea navei a fost efectuată în apele internaţionale la sud-est de Cipru în dimineaţa zilei de 17 martie.

Nimeni nu a fost rănit "atunci când forţele americane, la solicitarea guvernelor libian şi cipriot, au abordat şi au preluat controlul petrolierului Morning Glory, o navă care fusese capturată anterior în cursul acestei luni de trei libieni înarmaţi", a declarat într-un comunicat responsabilul serviciului de presă al Pentagonului, amiralul John Kirby.

Grupurile de miliţieni din Libia, care se opun noii puteri după căderea regimului condus de Muammar Gaddafi, au preluat controlul asupra a trei porturi petroliere majore din ţară. În urma acestei situaţii, Libia pierde zilnic 130 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: