Elevul de 15 ani din SUA care şi-a împuşcat mortal patru colegi a fost pus sub acuzare. A patra victimă a murit la spital

Elevul de 15 ani din SUA care şi-a împuşcat mortal patru colegi a fost pus sub acuzare. A patra victimă a murit la spital

FOTO: AFP / Memorial pentru victimele atacului armat de la liceul Oxford, 1 decembrie 2021

Elevul care a împuşcat mortal patru persoane şi a rănit alte opt într-un atac armat la un liceu din Detroit, Michigan, în cursul zilei de marţi, a fost pus sub acuzare pentru crimă, tentativă de crimă şi terorism. A patra victimă, un elev de 17 ani, a murit miercuri la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un adolescent de 15 ani, elev al liceului Oxford, din oraşul Detroit, comitatul Oakland, a împuşcat mortal trei liceeni cu vârste între 14 şi 17 ani şi a rănit alte opt persoane, între care şi un profesor. Şase elevi răniţi au rămas spitalizaţi miercuri în timp ce profesorul, rănit uşor la umăr, a fost externat de marţi. Dintre cei spitalizaţi, un băiat în vârstă de 17 ani a murit în cursul zilei de miercuri la spital, au anunţat miercuri serviciile şerifului comitatului, conform AFP.
 
Peste 100 de apeluri la 911 au fost înregistrate în timpul atacului, relatează CNN. La aproximativ două-trei minute după ce au ajuns la faţa locului, ofiţerii de poliţie au găsit un suspect în vârstă de 15 ani, identificat ulterior ca fiind Ethan Crumbley, şi l-au luat în custodie fără incidente, a declarat şeriful comitatului Oakland, Michael Bouchard.
 
Elevul nu a făcut declaraţii privind motivaţia gestului său. Legea din Michigan împiedică poliţia să vorbească cu un minor fără permisiunea părinţilor, iar în acest caz, aceştia au refuzat şi au cerut un avocat. Crumbley a fost reţinut iniţial într-un centru de detenţie pentru minori. Şeriful Bouchard a declarat că autorităţile cer unui judecător să îl transfere la închisoarea din Oakland County. 
 
Crumbley a fost pus sub acuzare în calitate de adult de către procurorii din Oakland şi a fost acuzat de peste douăzeci de infracţiuni. Printre acestea se numără şapte capete de acuzare pentru atac cu intenţie de omor şi 12 capete de acuzare pentru posesie de armă de foc în timpul comiterii unei infracţiuni, a declarat procurorul districtului Oakland, Karen D. McDonald. Avocatul suspectului a pledat nevinovat în numele clientului său la audierea de miercuri.
 
„A venit în mod clar pentru a omorî oameni", a declarat miercuri şeriful Bouchard pentru CNN, subliniind că atacatorul a tras cel puţin 30 de gloanţe. Acesta a mai precizat că suspectul a tras asupra oamenilor de foarte aproape, vizând capul sau pieptul.
 
Autorităţile iau în considerare, de asemenea, punerea sub acuzare a părinţilor lui Ethan Crumbley. Acuzaţiile ar putea porni de la faptul că aceştia deţineau o armă fără să o securizeze în mod corespunzător. „Trebuie să tragem la răspundere persoanele care nu fac acest lucru", a declarat  procurorul districtului Oakland, Karen D. McDonald.
 
Crumbley a folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP 2022 de calibrul 9 mm, cumpărat vineri de tatăl său în cadrul promoţiilor de Black Friday, potrivit poliţiei. 
 
Anterior tragicului incident, părinţii lui Crumbley au fost chemaţi marţi la şcoală „pentru un comportament care era îngrijorător", a precizat şeriful Bouchard. Adolescentul se afla în acel moment la şcoală, iar atacul au avut loc câteva ore mai târziu.
 
Incidentul a fost cel mai sângeros atac armat într-o şcoală din SUA din mai 2018, când opt elevi şi doi profesori au fost ucişi la liceul Santa Fe din Texas, potrivit CNN. În acest an au avut loc 48 de atacuri în şcoli şi licee, dintre care 32 doar de la 1 august.
 
Atacurile armate soldate cu numeroase victime rămân o recurenţă în SUA, unde dreptul de a deţine arme este garantat de constituţie, notează AFP.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările