Dietele miliardarilor din industria tech: de la biscuiţi la friptură de iguană

Dietele miliardarilor din industria tech: de la biscuiţi la friptură de iguană

Jeff Bezos şi iubita sa Lauren Sanchez FOTO EPA-EFE

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şeful Space X, Elon Musk şi creatorul Facebook, Mark Zuckerberg au devenit cunoscuţi nu doar pentru proiectele lor ambiţioase, ci şi pentru stilul de viaţă şi, nu în ultimul rând, dietele lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când era burlac, cel mai bogat om de pe planetă, Jeff Bezos, avea obiceiuri de masă destul de nesănătoase. La micul dejun obişnuia să consume o cutie întreagă de biscuiţi cu unt Pillsbury pe care îi cumpăra congelaţi şi îi cocea în cuptor.
 
„Soţia mea de doar trei luni de zile m-a oprit într-o bună zi, zicându-mi:’ai idee ce conţin ăştia’?”, a povestit Bezos despre relaţia cu femeia cu care a fost căsătorit 25 de ani.
 
De-a lungul anilor Bezos a fost filmat la mese excentrice la întâlniri de afaceri sau la cine festive. În 2010 la prânzul cu şeful unei companii tehnologice a comandat o caracatiţa în stil mediteranean, bacon, sos de iaurt cu usturoi şi un ou poşat.
 
În 2018, la o cină a miliardarilor a ales friptură de iguana dintr-un meniu care mai cuprindea pitoni, tarantule şi gândaci. Oferta era special concepută pentru a atrage atenţia asupra speciilor invazive.
De-a lungul anilor, fosta sa soţie Mackenzie Scott l-a învăţat să aleagă mâncare sănătoasă, organică precum toast-uri cu avocado şi smoothies.

După divorţ, Bezos şi-a redescoperit pasiunea pentru dulciuri şi şi-a comandat un aparat de îngheţată de la Soft Serve care arată în partea din faţă ca un camion cu roţi şi plăcuţă de înmatriculare.
 

Mark Zuckerberg

A traversat mai multe perioade de la consumul doar al cărnii animalelor vânate de el la sărit peste mese din lipsă de timp.
 
Au devenit faimoase la un moment dat rezoluţiile dificile de Anul Nou pe care şi le impunea fondatorul Facebook – să înveţe mandarină, să întâlnească americani din toate statele şi să poarte în fiecare zi cravată.

În 2011, Zuckerberg a decis să mânânce carne doar de la animalele ucise de el sau să fie vegetarian. Cina la care l-a invitat pe CEO-ul Twitter Jack Dorsey a făcut înconjurul lumii povestită fiind chiar de acesta. Zuckerberg ucisese la vânătoare mai multe capre pe care le doborâse cu o armă-laser şi apoi cu cuţitul. Friptura servită de el a fost însă rece.
 
„Avea şase capre. Întreb:’mâncăm din capra pe care ai ucis-o’? El: Da. La care eu:’ştii ce gust are? Ai mai mâncat?’ ‚Da, îmi place la nebunie'. Reacţia mea a fost: Ce altceva mai avem? El a spus că salată. Unde e capra?, am întrebat. În cuptor, m-a informat el”.
 
„Apoi am aşteptat aproximativ 30 de minute. El spune: ‚Trebuie să fie gata’. Ne aşezăm şi el pune capra pe masă. Era rece. A fost memorabil. Nu ştiu dacă a ajuns din nou în cuptor. Eu m-am rezumat la salată”, a spus el.
 
Acum CEO-ul Facebook are o capră animal de companie căruia i-a pus numele de Bitcoin.
În acest an, Zuckerberg a mărturisit chiar pe contul său de Facebook că de multe ori era prea antrenat în munca sa ca să mănânce.
 
„Te-ai entuzismat vreodată atât de munca ta, încât uiţi să mănânci?”, a scris el într-o actualizare de stare.„ Cred că am pierdut 5 kilograme în ultima lună din cauza asta. Tatăl său, Edward Zuckerberg, a reacţionat întrebându-l pe CEO-ul Facebook „Să-ţi livrăm eu şi mama ta mesele?”
 

Elon Musk

Creatorul Tesla şi Space X a trăit odată cu doar un dolar pe zi şi mai târziu şi-a format o rutină de lucru cu ziua împărţită în secvenţe de cinci minute, ignorarea apelurilor telefonice şi somn de doar şase ore pe noapte.
 
A mărturisit că „înfulecă” mâncarea în cinci minute, de obicei când se află într-o şedinţă. El a dezvăluit în 2015 într-o carte că, „dacă ar fi existat vreun mijloc prin care să renunţ la mese ca să pot munci în acel timp, nici n-aş mai mânca”. De multe ori sare peste micul dejun mulţumindu-se cu un baton Mars.
 
Pe vremea studenţiei îşi drămuia banii să aibă un dolar pe zi pentru mâncare. De banii aceştia îşi lua crenvurşti, portocale, ardei graşi şi paste.
 
„Nu aş încuraja pe nimeni să trăiască cu un dolar american pe zi. Nu ar fi deloc distractiv”.
 
Într-un podcast recent, Elon Musk a spus că în prezent „preferă să consume mâncare cu gust şi să trăiască mai puţin”. În plus, dacă ar avea de ales, „nu ar face deloc sport”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările