Cât va costa vaccinul COVID-19: Americanii au anunţat preţul unei doze

Cât va costa vaccinul COVID-19: Americanii au anunţat preţul unei doze

Veştile bune curg dinspre Statele Unite: Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat preţul acestuia, unul accesibil publicului larg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă Donald Trump a făcut un lucru bun în lupta cu pandemia, atunci acela a fost alocarea unor fonduri colosale unor companii farmaceutice, în tentativa găsirii unui vaccin, în timp record.
 
Iar efectele acestei decizii inspirate se văd acum! Deja mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.
 
Dintre companiile americane care lucrează intens la găsirea vaccinului, cel mai mediatizat e de departe Moderna pentru simplul motiv că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr uriaş de voluntari, după cum „Adevărul“ a explicat aici.
 
Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări!
 
Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni. Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză.
 
„Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.
 
În lumina acestor evenimente, preţul acţiunilor companiei Moderna, pur şi simplu, a explodat. Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%!
164 de lei ar costa un vaccin anti-COVID în România, potrivit preţului stabilit de compania Moderna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: