Alegeri SUA 2020. Trump a publicat un discurs în care vorbeşte timp de 46 de minute despre fraude VIDEO

Alegeri SUA 2020. Trump a publicat un discurs în care vorbeşte timp de 46 de minute despre fraude VIDEO

Donald Trump FOTO EPA-EFE

În pofida situaţiei grave din SUA din cauza noului coronavirus, Donald Trump rămâne cramponat în alegerile de la 3 noiembrie. Preşedintele american în exerciţiu a publicat o înregistrare video de 46 de minute în care vorbeşte despre fraude la urne.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donald Trump nu vrea să audă despre noul coronavirus. Tot ce contează pentru el este ziua de 3 noiembrie 2020 şi perspectiva alegerilor din 2024. La o lună de la scrutinul pierdut în faţa lui Joe Biden, cel de-al 45-lea preşedinte american refuză să-şi recunoască înfrângerea. Ba dimpotrivă, insistă cu acuzaţiile de fraudă. Miercuri, Trump a vorbit timp de 46 de minute despre fraude la urne. Intervenţia sa pe această temă a fost publicată pe contul său de Facebook.

Fără să prezinte dovezi, Trump a repetat că le deţine şi le descrie drept „copleşitoare”. „Alegeri trucate”, „fraude masive”, a susţinut el într-un discurs pe care îl consideră drept „unul dintre cele mai importante ţinute vreodată”. Trump a reluat de asemenea şi o serie de teorii conspirative, toate demontate în ultimele săptămâni.

Citând un grup bipartizan, Facebook notează faptul că votul în persoană şi votul prin corespondenţă au o istorie îndelungată în SUA, iar fraudele sunt rare, potrivit experţilor.

Însă Donald Trump insistă cu subiectul fraudelor cel mai probabil în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2024. La o recepţie de Crăciun organizată la începutul acestei săptămâni la Casa Albă, miliardarul newyorkez a declarat că va încerca să facă „din nou alţi patru ani incredibili” la preşedinţia SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările