Vladimir Putin: Rusia i-a găsit pe cei doi suspecţi în cazul Skripal. „Sunt civili, bineînţeles“

Vladimir Putin: Rusia i-a găsit pe cei doi suspecţi în cazul Skripal. „Sunt civili, bineînţeles“

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei Foto: EPA/EFE

Rusia i-a identificat pe cei doi indivizi suspectaţi de Londra că i-au otrăvit cu substanţa neurotoxică noviciok pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Anglia, a anunţat miercuri preşedintele rus, Vladimir Putin. El a dat însă asigurări că este vorba despre „civili“, şi nu despre agenţi ai serviciului militar de informaţii GRU, aşa cum afirmă autorităţile britanice, transmite France-Presse.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ştim despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt“, a declarat liderul de la Kremlin în timpul forumului economic de la Vladivostok, în Extremul Orient rus.
 
„Sunt civili, bineînţeles“, a adăugat el. „Vă asigur că nu există nimic criminal“ (legat de ei), a continuat Vladimir Putin.
 
Potrivit Londrei, atacul a fost comis de doi „ofiţeri“ ai GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse), identificaţi de poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care anchetatorii cred totuşi că sunt „nume de împrumut“. Petrov şi Boşirov sunt vizaţi de un mandat de arestare emis de autorităţile britanice.
 
Încă de la început, Regatul Unit a acuzat Moscova că se află la originea acestui atac, care a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.
 
Fostul colonel GRU Serghei Skripal (66 ani) şi fiica sa Iulia (33 ani) au fost găsiţi pe 4 martie în agonie pe o bancă din Salisbury, otrăviţi fiind cu noviciok, substanţă care fusese aplicată pe uşa locuinţei fostului agent. În cele din urmă, medicii au reuşit să-i salveze.
citeste totul despre: