Rusia şi-a retras candidatura pentru a găzdui Expo 2030, considerând că nu va fi evaluată imparţial în cadrul actualei „campanii anti-ruse“ a Occidentului

Rusia şi-a retras candidatura pentru a găzdui Expo 2030, considerând că nu va fi evaluată imparţial în cadrul actualei „campanii anti-ruse“ a Occidentului

Moscova FOTO Shutterstock

Rusia şi-a retras candidatura pentru a găzdui Expo 2030, deoarece candidatura nu va fi evaluată ”echitabil şi imparţial” în cadrul actualei ”campanii anti-ruse” purtate de ţările occidentale, susţine Ministerul rus de Externe, relatează CNN.

”Candidatura Moscovei pentru găzduirea Expo 2030, în faţa concurenţei celorlalţi patru candidaţi, este clar că nu va fi evaluată în mod corect şi imparţial”, a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
 
Expoziţiile Mondiale (”World Expo) au devenit o altă victimă a unei ”campanii anti-ruse la scară largă” purtată de ţările occidentale, menită să expulzeze Rusia din toate domeniile de cooperare, se mai arată în comunicat.
 
Ministerul a notificat luni Biroul Internaţional de Expoziţii cu privire la decizia sa.
 
De asemenea, Biroul Internaţional de Expoziţii a confirmat că a primit notificarea cu privire la decizia Rusiei şi a precizat într-un comunicat că premierul rus Mihail Mişuştin şi-a exprimat speranţa că Moscova va fi candidată ”în viitorul apropiat”.
 
Ucraina a candidat şi ea cu obiectivul de a găzdui evenimentul.
 
Ţara gazdă a Expo 2030 va fi aleasă de cele 170 de state membre ale Biroului Internaţional de Expoziţii la sfârşitul anului 2023.
 
Odessa, oraşul-port din sudul Ucrainei, este unul dintre cele patru oraşe care şi-au depus candidatura pentru drepturile de găzduire. Celelalte sunt Roma (Italia), Busan (Coreea de Sud), Riad (Arabia Saudită) şi Moscova (Rusia).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările