Rusia. Anchetă după revolta faţă de abuzurile gardienilor în închisoarea din Vladikavkaz

Rusia. Anchetă după revolta faţă de abuzurile gardienilor în închisoarea din Vladikavkaz

FOTO Filip Kocetkov/ TASS

Autorităţile ruse au deschis o anchetă după ce sute de deţinuţi dintr-o închisoare din Vladikavkaz, un oraş din Caucaz, s-au răsculat vineri pentru a denunţa faptul că sunt torturaţi de către gardieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unor asociaţii pentru apărarea drepturilor omului, circa 200 de deţinuţi au luat parte la revolta din închisoare din Vladikavkaz.

Revolta a durat câteva ore, fiind oprită cu ajutorul forţelor speciale.

Autorităţile nu au raportat victime, dar, potrivit ONG-ului Gulagu.net, unii deţinuţi „şi-au tăiat venele” pentru a protesta faţă de violenţele la care sunt supuşi după gratii din partea poliştilor.

Revoltele faţă de violenţa poliţiei au devenit frecvente în închisorile din Rusia, ultima având loc în aprilie, în Siberia. De fiecare dată, ONG-urile fac aceeaşi constatare, şi anume că deţinuţii sunt bătuţi şi abuzaţi de gardieni până la punctul de a se revolta.

Gulagu.net a dezvăluit recent peste o mie de înregistrări video cu acte de tortură şi rele tratamente în închisorile din Rusia.

Vladimir Osecikin, director al gulagu.net şi refugiat politic în Franţa, evocă o „uzină de tortură”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările