Incident tragic în Rusia: 18 persoane au murit pentru că au consumat alcool contrafăcut. Autorităţile ruse suspectează un nou caz de otrăvire în masă

Incident tragic în Rusia: 18 persoane au murit pentru că au consumat alcool contrafăcut. Autorităţile ruse suspectează un nou caz de otrăvire în masă

FOTO: AFP / Sticle de alcool contrafăcut descoperite de autorităţile ruse într-un depozit din sudul Uralilor, 8 octombrie 2021

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a declarat sâmbătă că 18 persoane au murit din cauza otrăvirii cu alcool în oraşul Ekaterinburg, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au descoperit că victimele consumaseră băuturi alcoolice care conţineau metanol, alcool otrăvitor utilizat de obicei în scopuri industriale.
 
"Ca urmare,18 persoane au murit din cauza consumului de lichid menţionat", a declarat comitetul, care analizează infracţiuni majore, într-un comunicat.
 
Investigaţia de la Ekaterinburg a relevat că victimele cumpăraseră alcool în perioada 7-14 octombrie de la un grup de oameni, dintre care doi au fost reţinuţi, a declarat comitetul de anchetă.
 
În Rusia au mai avut loc cazuri de otrăvire în masă legate de alcool care au şocat ţara. În 2016, 77 de persoane au murit în Siberia, din cauza consumului de ulei de baie cu alcool metilat.
 
Cel mai recent caz a avut loc chiar săptămâna trecută, în Orenburg, regiune din sud-vestul Rusiei. O presupusă otrăvire în masă provocată de alcool ilegal a omorât 34 de persoane, relata agenţia de presă TASS. Poliţia a reţinut de atunci 10 persoane suspectate pentru producerea şi vânzarea de alcool ilegal.
 
Ruşii au avut multă vreme reputaţia unora dintre cei mai grei consumatori de alcool din lume, dar consumul a scăzut în ultimii ani, scăzând cu 43% din 2003 până în 2016, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2019. Această scădere a dus la o creştere rapidă a speranţei de viaţă, a adăugat aceasta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările