VIDEO O campanie civică de luat drept exemplu. Metoda prin care ruşii şi-au convins conducătorii să-i scape de gropi: graffiti cu feţele lor pe asfalt

VIDEO O campanie civică de luat drept exemplu. Metoda prin care ruşii şi-au convins 
conducătorii să-i scape de gropi: graffiti cu feţele lor pe asfalt

Aşa au rezolvat ruşii problema gropilor din oraşul lor FOTO ura.ru

Un nou videoclip a devenit viral pe internet. Este vorba despre un clip postat pe site-ul neuronu.ro care arată metoda ingenioasă prin care cetăţenii unui oraş din Rusia au reuşit să-i oblige pe politicieni să-şi ţină promisiunile făcute: le-au desenat feţele pe gropile din asfalt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clipul postat pe neuronu.ro este despre o iniţiativă a unei pagini din Rusia, ura.ru, o pagină de internet locală despre oraşul Zekaterinburg, al patrulea oraş din Rusia, după populaţie.

Sătui de gropile numeroase din oraşul lor şi de indolenţa politicienilor, administratorii site-ului rusesc au decis să se ocupe de exact ceea ce-i interesează în general pe politicieni: imaginea publică.

Au decis să asocieze gropile din asfalt cu feţele acelor politicieni însărcinaţi cu asfaltarea străzilor: guvernatorul, primarul şi viceprimarul.

În timpul nopţii, au ales trei gropi unde au desenat caricaturile celor trei şi unde au scris un citat din promisiunile făcute de aceştia. Una dintre promisiuni era a viceprimarului şi suna aşa "gropile vor fi reparate până în aprilie", promisiune care, bineînţeles, nu fusese ţinută nici până în iulie.  

După ce au fost desenate feţele, a doua zi dimineaţa, ştirea de pe site-ula ura.ru a devenit virală pe toate posturile de ştiri.

În aceeaşi zi, seara, câţiva oameni au acoperit cu vopsea desenele. Din fericire însă, au fost filmaţi cu camera ascunsă, montată la faţa locului după ce au fost desenate feţele.

Reprezentanţii site-ului s-au întors şi au scris: a le vopsi, nu înseamnă a rezolva problema. Campania site-ului ura.ru a devenit cunoscută în toată ţara şi, ulterior, în lume.

În final, gropile au început să fie asfaltate.

Pe aceeaşi temă:

România, ca la ţară. Cele mai proaste drumuri şi afacerile prin care s-au scurs sute de milioane de euro pe asfaltări

Străzile lor, uliţele noastre toate: cum trăiesc primarii, în oglindă cu traiul zilnic al oamenilor din sector

Străzile lor, uliţele noastre: cât de îngrijite sunt arterele primarilor în comparaţie cu ale celorlalţi. La tine în oraş cum este?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările