Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-Covid al lui Putin VIDEO

Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-Covid al lui Putin VIDEO

Primul vaccin anti-coronavirus aprobat a fost anunţat, marţi, la Moscova, de însuşi preşedintele Vladimir Putin şi va fi livrat pe pieţele străine sub denumirea de Sputnik V, informează Reuters. Ministrul rus al Sănătăţii a precizat că, potrivit specialiştilor, vaccinul ar oferi o protecţie de 2 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele preluat de la primul satelit trimis pe orbita Pământului aminteşte de cursa către spaţiul cosmic în care s-au angajat Rusia şi Statele Unite în perioada războiului rece.
 
Kirill Dimitriev, şeful fondului suveran de investiţii RDIF implicat în cercetarea respectivă, a declarat că Rusia a primit deja cereri din peste 20 de ţări, pentru un miliard de doze de vaccin.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin anunţase cu câteva ore mai devreme că vaccinul a fost aprobat după mai puţin de două luni de testare pe pacienţi umani şi că una dintre fiicele sale l-a testat.
 
 
Ruşii au lansat şi o animaţie sugestivă, în care vedem în acţiune vaccinul botezat, nu întâmplător, Sputnik 5. Mikhail Murashko, ministrul rus al Sănătăţii spune că ”testările clinice au fost făcute la Universitatea Sechenov şi la Spitalul Militar Burdenko. Rezultatele au demonstrat înaltă eficienţă şi siguranţă. Toţi voluntarii au dezvoltat cantităţi mari de anticorpi şi niciunul n-a suferit complicaţii după imunizare”.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că, potrivit specialiştilor, vaccinul ar oferi o protecţie de 2 ani.
 
Rapiditatea cu care Rusia a obţinut vaccinul a creat suspiciuni în rândul specialiştilor din alte ţări. Potrivit Reuters, unii se întreabă dacă Moscova nu pune prestigiul naţional mai presus de ştiinţă şi siguranţă.
 
Anunţul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, că va aproba un vaccin împotriva Covid-19 după mai puţin de două luni de testare pe oameni a provocat îngrijorare printre experţii din sănătate de la nivel mondial. Aceştia spun că, fără datele întregului studiu, este greu să ai încredere în acest vaccin, relatează Reuters.
 
Ministerul german al Sănătăţii şi-a exprimat marţi îndoiala legată de "calitatea, eficienţa şi securitatea" vaccinului împotriva noului coronavirus anunţat de preşedintele rus Vladimir Putin, scrie AFP.
 
"Nu există date legate de calitate, eficienţa şi securitatea vaccinului rus", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului pentru grupul regional de presă RND.
 
Aceasta a subliniat că în cadrul Uniunii Europene "securitatea pacienţilor este prima dintre priorităţi".
 
"Autorizarea unui vaccin în Europa presupune, pe lângă dovada calităţii farmaceutice, cunoştinţe suficiente obţinute din testele clinice pentru a dovedi eficienţa sa” precum şi faptul că nu provoacă efecte adverse, a mai spus ea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: