Vicepreşedintele Venezuelei: „Hugo Chavez se luptă pentru viaţa lui”

Vicepreşedintele Venezuelei: „Hugo Chavez se luptă pentru viaţa lui”

Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei

Pe fondul protestelor unor studenţi care doresc să ştie care e starea de sănătate a lui Hugo Chavez, vicepreşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, a făcut un anunţ care a întristat poporul venezuelean. „Comandantul se zbate pentru viaţa lui”, a declarat joi Maduro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Comandantul nostru s-a îmbolnăvit pentru că şi-a dedicat viaţa celor săraci. Se luptă pentru sănătatea lui, pentru viaţa lui, iar noi îl susţinem”, a spus Maduro după ce a inaugrat un bloc pentru nefamilişti din Caracas.

Anunţul vine după ce miercuri, într-un interviu acordat unei televiziuni columbiene, fostul ambasador al statului Panama pe lângă Organizaţia Statelor Americane (OSA), Guillermo Cochez, a declarat că preşedintele Hugo Chavez a intrat în moarte cerebrală pe 30 decembrie şi a fost deconectat de la aparate în urmă cu patru zile.

Fostul ambasador susţine că Chavez a fost mutat de la Havana la Caracas, ca să nu fie deconectat de la aparate în ţară străină. Mai mult, se pare că nici autorităţile cubaneze nu au dorit să-şi asume o decizie atât de serioasă precum deconectarea de la aparatele care susţineau funcţiile vitale ale liderului venezuelean.

Pe lângă dezvăluirile făcute, Cochez a provocat guvernul de la Caracas să dezmintă informaţiile, dacă le consideră neadevărate. „Invit guvernul venezuelean să demonstreze că ceea ce spun despre Chavez nu este decât minciună”, a spus el.

Miercuri şi joi zeci de studenţi au protestat în capitala venezueleană, cerând mai multe informaţii despre procesul de recuperare al preşedintelui Chavez. Mai mult, aceştia au cerut ca Chavez să depună jurământul pentru noul său mandat prezidenţial, lucru pe care trebuia să-l facă în urmă cu mai bine de două luni.

Protest în Caracas / 27 februarie FOTO Reuters

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: