Turcia: Premierul ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

Turcia: Premierul ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

Premierul turc, Recept Tayyip Erdogan

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a ameninţat cu interzicerea YouTube şi Facebook în Turcia după alegerile municipale din 30 martie, într-un interviu difuzat joi seara, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă


"Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (...) inclusiv interzicerea (YouTube şi Facebook)", a declarat Erdogan pentru postul de televiziune privat turc ATV.

De la inculparea, în decembrie, a zeci de apropiaţi a regimului, directori, aleşi sau funcţionari de rang înalt, suspectaţi de corupţie, opoziţia cere demisia lui Erdogan.

Conversaţiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupţie sunt publicate pe Internet de săptămâna trecută.

În aceste convorbiri, a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evocă un comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.

Miercuri, şeful Guvernului s-a arătat încă o dată indignat că i-au fost ascultate discuţiile telefonice, vorbind despre o "înscenare imorală" şi acuzându-şi rivalii de complot pentru înlăturarea de la putere a guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri să plece din politică dacă partidul său nu va câştiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul său.
 

citeşte şi:

Preşedintele Turciei a promulgat legea care vizează controlul asupra Internetului

Preşedintele Turciei, Abdullah Gül, a promulgat, marţi seară, controversata lege privind controlul asupra Internetului, un act normativ criticat de opoziţia turcă, precum şi de numeroase organizaţii neguvernamentale, informează BBC.

Parlamentul turc a aprobat o lege care oferă Guvernului control sporit asupra numirii magistraţilor

Parlamentul turc a aprobat un controversat proiect de lege care conferă Executivului mai mult control asupra numirii procurorilor şi judecătorilor, un deputat fiind spitalizat după dezbaterile tensionate.

Erdogan: Turcia e mai liberă decât alte state din UE

Premierul Turciei a declarat într-un interviu televizat pentru postul Al Jazeera că ţara sa este mai liberă decât unele state din UE, deşi în aceeaşi zi. la Istanbul, 2000 de manifestanţi s-au ciocnit violent cu forţele de ordine, din cauza noilor restricţii asupra internetului.

Internetul, cenzurat în Turcia. Site-urile care lezează viaţa privată pot fi închise fără decizia Justiţiei

Parlamentul turc a adoptat miercuri seară o serie de amendamente controversate care întăresc controlul statului asupra Internetului, denunţate de opoziţia turcă şi numeroase organizaţii neguvernamentale, relatează presa turcă, citată de AFP.

citeste totul despre: