Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA după un avertisment privind posibile violenţe la o demonstraţie a opoziţiei

Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA după un avertisment privind posibile violenţe la o demonstraţie a opoziţiei

FOTO: Shutterstock

Turcia l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Ankara, Jeff Flake, după ce ambasada americană avertizase că sunt posibile acte de violenţă din partea poliţiei la o demonstraţie a opoziţiei turce care a avut loc sâmbătă la Istanbul, informează agenţia dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul turc de Externe turc şi-a exprimat nemulţumirea faţă de comunicatul ambasadei americane care conţine, potrivit Ankarei, „declaraţii nefondate” despre măsurile luate de forţele de ordine turce, potrivit Agerpres. 

Avertizarea ambasadei SUA, transmisă sâmbătă, spunea că la manifestaţia de la Istanbul s-ar putea recurge la gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi proiectile non-letale şi le recomanda cetăţenilor americani să evite zona respectivă.

În replică,Turcia a emis duminică un avertisment similar adresat cetăţenilor săi aflaţi în Statele Unite prin care li se recomanda să evite adunările şi demonstraţiile de amploare întrucât forţele de ordine americane au folosit gaze lacrimogene şi muniţie de război în precedente ocazii similare.

Zeci de mii de persoane s-au strâns sâmbătă la Istanbul pentru a protesta faţă de sentinţa primită de politiciana de opoziţie Canan Kaftancioglu, care a fost acuzată de insultarea preşedintelui şi a statului turc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările