Raţele şi viticultura. Cum foloseşte o cramă din Africa de Sud un cârd uriaş de raţe împotriva dăunătorilor viţei de vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO RODGER BOSCH / AFP
FOTO RODGER BOSCH / AFP

Industria viticolă din Africa de Sud produce unele dintre cele mai căutate vinuri din lume. La periferia oraşului Cape Town, pe malul râului Eerste, crama Vergenoegd Löw Wine Estate a reintrodus o practică veche de secole, folosind peste 1.600 de raţe pentru scăpa de dăunători.

Crama şi-a propus să reinventeze sustenabilitatea, noile „angajate“ având mai puţină influenţă asupra solului şi a mediului”.

rate crama africa de sud RODGER BOSCH / AFP

„Raţele sunt soldaţii podgoriilor noastre. Mănâncă afide, melci şi viermi, păstrează via fără dăunători”, spune directorul cramei, Corius Visser.

Raţele sunt lăsate 14 zile prin podgorie, mâncând şi fertilizând pământul.

Ouăle acestora sunt consumate în restaurantul din podgorie, dar niciodată raţele nu sunt sacrificate pentru consum, din respect pentru contribuţia lor.

rate crama africa de sud RODGER BOSCH / AFP

„Lumea se îndepărtează de ceea ce ar trebuie să însemne agricultura organică. Obiectivul nostru este să avem o cât mai mica influenţă negativă asupra a solului şi a mediului”, explică managerul cramei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite