Presa italiană, mută la atacurile hackerilor români

Un grup de hackeri, care se autointitulează „Romanian National Security”(RNS) a atacat, la sfârşitul lunii trecute, site-urile publicaţiilor italiene „La Stampa“, „Corriere della Sera“, dar şi pe cel al televiziunii naţionale RAI, a anunţat pe blogul său Matteo Cavallini, oficialul însărcinat cu siguranţa informatică din Ministerul Comerţului din Italia, citat de „Adevărul.it “.

Ştiri pe aceeaşi temă

La accesarea paginilor citizenreport.rai.it/,citymusiclab.city.corriere.it/eventi/, tuttoaffari, lastampa.it, în loc să se deschidă conţinutul site-urilor, apărea sigla grupării românilor şi un mesaj în care RNS condamna asocierea frecventă a românilor cu ţiganii şi discriminarea generală a imigranţilor români din Italia. Totodată, hackerii avertizau că protestele virtuale nu se vor opri aici. Cavalini susţine că acestea au fost cele mai grave atacuri asupra sistemului informatic din Peninsulă, din ultimii ani.

Citeşte şi:

Hackerii români au atacat două site-uri ale publicaţiei “The Telegraph”

“La Stampa” şi “Corriere della Sera”, sub atacul hackerilor români

Atacul hackerilor români asupra presei italiene, cel mai grav din ultimii opt ani

El subliniază că singurul incident care poate fi comparat cu acţiunea celor de la RNS este atacul de acum opt ani al unui grup de hackeri brazilieni, lansat asupra site-urilor Administraţiei Publice italiene. Curios este că presa italiană a trecut sub tăcere evenimentele de la 30 aprilie. „Mi se pare foarte ciudat că nimeni nu a vorbit până acum, în presa italiană, de acest atac.

Mai ales că a implicat mass-media, care, de obicei, pun pe prima pagină astfel de evenimente. Sper ca această campanie să atragă atenţia nu doar asupra unor teme sociale, ci şi asupra siguranţei reţelei de internet", susţine oficialul Matteo Cavallini, citat de HotNews.
Acelaşi grup, RNS, a atacat în ultima lună siturile publicatiilor „Daily Telegraph" şi „Le Monde". La 19 aprilie, în locul anumitor pagini de pe site-ul cotidianului francez apărea drapelul românesc, însoţit de următorul text: 

„Ţiganii nu sunt români. Nu ei sunt cei care au scris istoria. Când vorbiţi de compatrioţii noştri, încetaţi să-i numiţi ţigani pe români. Noi am respectat Franţa, respectaţi şi voi România". 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările