Oficial irakian: Femeia arestată ieri nu este soţia liderului Statului Islamic

Oficial irakian: Femeia arestată ieri nu este soţia liderului Statului Islamic

Un oficial irakian neagă că femeia arestată ieri ar fi soţia lui Al-Baghdadi, liderul Statului Islamic FOTO cbc.ca

Un oficial irakian a negat miercuri că femeia arestată în Liban ar fi soţia lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Stat Islamic (SI), adăugând că este sora unui suspect de terorism reţinut în Irak.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne din Irak, Saad Maan, adânceşte confuzia cu privire la identitatea femeii şi copilului reţinuţi în urmă cu zece zile în nordul Libanului, călătorind cu acte false, notează „Associated Press“ (AP).
 
Femeia reţinută, potrivit lui Saad Maan, ar fi presupusa soră a lui Omar Abdul Hamid al-Dulaimi, în detenţie în Irak fiind acuzat de acte de terorism. Maan a adăugat că Al-Baghdadi are două soţii, dar niciuna numită Saja al-Dulaimi. Femeia fusese reţinută de autorităţile siriene şi eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri cu gruparea teroristă Frontul Al-Nusra, ramura Al-Qaeda a Siriei, informează AP. 
 
Însă, oficialii libanezi spun că femeia, Saja al-Dulaimi, se crede că este soţia liderului SI.
 
Dacă femeia este într-adevăr soţia lui Al-Baghdadi, ar putea servi ca monedă de schimb cu militanţii din Siria care ţin captivi aproximativ 20 de libanezi din forţele de securitate, capturaţi în timpul unui raid din august. Beirut se află sub o presiune imensă din partea familiilor prizonierilor pentru a le negocia eliberarea. 
 
Miercuri, un oficial senior al Armatei Libanului a insistat că femeia susţinea în interogatoriu că este soţia lui Al-Baghdadi. El a vorbit cu condiţia anonimatului din cauză că nu era autorizat să facă declaraţii publice. Oficialul a refuzat să ofere mai multe detalii despre investigaţie, precizând doar că prenumele femeii este Alaa. El a adăugat că autorităţile au prins, separat, şi soţia unui lider senior din Frontul Al-Nusra, Anas Sharkas, cunoscut şi sub numele de Abu Ali al-Shishani, notează AP.
 
Este neclar ce căuta femeia, împreună cu copilul, în Liban, unde SI nu controlează niciun teritoriu şi se bucură doar de o susţinere limitată în unele zone predominant sunnite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: