Noi semnale acustice detectate în Oceanul Indian, în timpul căutării zborului MH370

Noi semnale acustice detectate în Oceanul Indian, în timpul căutării zborului MH370

Unii experţi "cred că semnalele sunt compatibile cu caracteristicile unui (dispozitiv de) înregistrare a unui zbor"    FOTO: Reuters

O navă australiană care participă la căutarea în Oceanul Indian a epavei zborului MH370 a detectat două noi semnale care ar putea proveni de la cutii negre de avion, a anunţat miercuri conducătorul operaţiunilor, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava "Ocean Shield a putut să capteze semnale în două rânduri, ieri (marţi) după-amiază şi mai târziu, seara", a anunţat Angus Houston, la Perth (vestul Australiei), de unde sunt organizate operaţiunile internaţionale de căutare.

Aceste noi detectări sunt "compatibile" cu semnalele emise de cutii negre de avion, a adăugat el. Unul a durat cinci minute şi 32 de secunde, celălalt aproximativ şapte minute.

Ele se adaugă semnalelor detectate în weekend, în aceeaşi zonă, la peste 2.000 de kilometri în largul oraşului Perth, pe traiectoria estimată a avionului de tip Beoing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care a dispărut de pe ecranele radarelor civile, pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord.

Nave echipate cu sonde de captare a semnalelor sub apă nu au mai detectat semnale, iar anchetatorii se temeau că sondele dispozitivelor de înregistrare de la bordul Boeingului - în cazul în care prezenţa acestor cutii negre este confirmată în locul respectiv - au încetat să mai emită pentru că li s-ar fi terminat bateriile, a căror durată este estimată până la 30 de zile.

Angus Houston a precizat că analizele primelor două impulsuri acustice, care datează de sâmbătă, 5 aprilie, conchid că acestea sunt compatibile cu frecvenţele pe care emit dispozitivele de înregistrare de la bord cunoscute şi sub numele de "cutii negre".

Unii experţi "cred că semnalele sunt compatibile cu caracteristicile unui (dispozitiv de) înregistrare a unui zbor", a spus el, îndemnând din nou la prudenţă atât timp cât epava Boeingului nu este localizată în mod oficial.


Căutările avionului cu zborul MH370 al Malaysia Airlines, cele mai scumpe din istoria aviaţiei

Avioane şi nave, mobilizate pentru a verifica dacă semnalul detectat provine de la zborul MH370

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: