Calvarul modelului rus rămas „captiv” într-un reality show din China: „Nu mă iubiţi, va fi zadarnic” VIDEO

Calvarul modelului rus rămas „captiv” într-un reality show din China: „Nu mă iubiţi, va fi zadarnic” VIDEO

Modelul rus Vladislav Ivanov a rămas captiv într-un reality show din China vreme de trei luni FOTO captură You Tube

Un model rus s-a înscris la un reality show pentru trupe de băieţi din China şi a fost „prizonier” al emisiunii până în finală, pentru că publicul a continuat să-l voteze. Bărbatul, o fire introvertită, a fost morocănos şi s-a străduit cât a putut să devină nesuferit audienţei, dar nu a reuşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vladislav Ivanov, un model în vârstă de 27 de ani din Vladivostok, era traducător al reality show-ului Produce Camp 2021 când producătorii l-au remarcat şi i-au propus să devină concurent. 
 
Ivanov a mărturisit că a fost întrebat „dacă şi-ar dori o nouă viaţă” şi a decis să accepte provocarea. A regretat repede, însă, şi cum nu putea părăsi emisiunea din cauza contractului care îl obliga să plătească o amendă singura lui speranţă a fost decizia publicului.
 
Formatul emisiunii, inspirat din Coreea, presupunea ca tineri aspiranţi să concureze pentru a forma o trupă internaţională de 11 membri. Concurenţii erau ţinuţi într-o casă pe insula Hainan şi nu aveau acces la telefon.

Ivanov sau lelush, numele său de scenă, îi ruga pe telespectatori „nu mă iubiţi, vă veţi strădui în zadar”, Implorându-i în repetate rânduri să-l scoată din show.
 
Primul său cântec a fost o melodie rap în rusă interpretată fără convingere care a contrastat puternic cu ritmurile pop ale concurenţilor.
 
„Vă rog, nu mă obligaţi să merg în finală, sunt epuizat”, repeta el către final, relatează The Guardian.
 
„Sper ca juriul să nu mă susţină. Toţi ceilalţi vor note de A, eu vreau F de la libertate (freedom)”, s-ar fi plâns el, potrivit South China Post.
 
 
Dar rugăminţile lui au rămas fără ecou şi a stat trei luni în competiţie, vreme de 10 episoade şi alte filmări suplimentare. Atitudinea sa morocănoasă şi respingerea faimei i-au atras fani care, răutăcioşi, au îndemnat la cât mai multe voturi pentru el: „ lăsaţi-l să facă 996”, au cerut ei, referindu-se la munca peste program din industria digitală chineză, unde se lucrează de la 9 dimineaţa la 9 seara, şase zile pe săptămână.
 
Alţii l-au numit „cel mai amărât sclav în câmpul muncii” şi l-au numit emblematic pentru „cultura Sang”, un concept milenial chinez care înseamnă o atitudine defetistă faţă de viaţă.
 
După ce a ajuns în finală, Ivanov a mâncat o lămâie în faţa camerei şi a spus că speră că nu va mai fi votat.
 
„În sfârşit nu mai muncesc”, a scris el pe contul său Weibo weekendul trecut, după ultimul episod.
 
Un hashtag pe Weibo anunţând plecarea sa din emisiune a avut 180 de milioane de vizualizări.
Chiar şi ambasada Rusiei a distribuit postarea: „Felicitări, să te odihneşti”.
 
Veştile despre un rus devenit prizonier al unei emisiuni din China a determinant o companie online în Rusia solicitând eliberarea lui de contract. Media de stat a preluat povestea lui în urmă cu o săptămână după ce bloggerii ruşi au adus-o în atenţia publică „Nu mai este amuzant, lăsaţi-l pe Vlad să meargă acasă”, a scris cineva.
 
Bloggerul popular rus Ruslan Usachev a explicat că participarea lui Ivanov, chiar şi fără voia sa, a ridicat concursul la rangul de competiţie internaţională, ceea ce, fără îndoială, i-a mulţumit pe cei de la Tencent, gigantul tehnologic chinez care o produce.
 
„Deodată apare o persoană reală în acest show şi cei de acasă încep să-l voteze. În parte pentru că iese în evidenţă, dar mai ales pentru că este ceva kek (un termen din gaming), adică ceva nostim”.

Povestea lui Ivanov i-a câştigat numeroşi fani pe reţelele sociale dar a atras şi acuzaţii că fost doar o imagine pentru publicitate. Prietenul său, un director de agenţie, a lămurit însă că Ivanov fusese angajat să traducă pentru clienţii săi japonezi din emisiune şi că ura să fie în faţa camerei.

„O dată, când i-am găsit un job de modelling în Hong Kong, mi-a dat un mesaj SOS plângându-se că nu mai poate suporta, deşi se afla acolo de doar cinci minute. El l-a refuzat de mai multe ori pe directorul emisiunii  Produce Camp 2021. În cele din urmă a acceptat, pentru că se plictisea pe insulă. Şi-a închipuit că îi va fi de folos, având în vedere personalitatea sa introvertită”, a spus acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările