Hezbollah amenință: viața israelienilor va deveni un iad dacă atacă Libanul

Liderul Hezbollah libanez, Hassan Nasrallah, a prevenit că partidul şiit armat va transforma în "iad" viaţa a "sute de mii" de israelieni în caz de atacuri din partea Israelului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sunt ţinte în Palestina ocupată (Israel) care pot fi vizate de un număr mic de rachete. Noi deţinem aceste rachete (...) şi nu vom ezita să le folosim pentru a proteja poporul nostru şi ţara noastră", a afirmat Nasrallah într-un discurs difuzat pe un ecran gigant în timpul unei ceremonii cu ocazia Zilei al-Qods (Ierusalim în arabă).

"Asta va transforma viaţa a sute de mii de sionişti într-un adevărat iad", a continuat acesta, afirmând că Hezbollah ştie unde să lovească pentru a face "zeci de mii de morţi şi nu doar 300 sau 500 de morţi".

"Preţul unui război (început de Israel) împotriva Libanului va fi foarte, foarte mare (...). Putem schimba faţa Israelului", a ameninţat acesta, prevenind că preţul va fi "incomparabil cu cel din 2006".

Mişcarea şiită armată este pacostea Israelului, care a dus împotriva ei o război nimicitor în 2006 în Liban.

Liderul Hezbollah a precizat că un eventual atac israelian împotriva Iranului, principalul susţinător al grupării şiite libaneze, va provoca o ripostă "enormă".

Aceste declaraţii intervin după ce presa israeliană a relatat în ultimee zile cu privire la iminenţa unui atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

În timpul războiului din vara 2006 între Israel şi Hezbollah, mişcarea şiită libaneză a lansat peste 4.000 de rachete asupra nordului Israelului. Conflictul s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în tabăra libaneză, majoritatea civili, şi 160 în cea israeliană, conform cifrelor oficiale.

Responsabili ai Pentagonului au declarat că Hezbollah dispune de 50.000 de rachete balistice, dintre care 40 sau 50 de rachete Fateh-110 capabile să atingă Tel Aviv şi majoritatea zonelor de pe teritoriul israelian, precum şi zece rachete Scud-D.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările