Erdogan se pregăteşte să revină la şefia AKP

Erdogan se pregăteşte să revină la şefia AKP

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan FOTO Arhivă

Recep Tayyip Erdogan a revenit marţi în Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia, după aproape trei ani de când a părăsit această formaţiune politică ca urmare a alegerii sale în funcţia de preşedinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Erdogan, care a rupt în mod oficial legăturile cu Partidul Justiţiei şi Dezvoltării când a fost ales în funcţia de şef al statului în 2014, a semnat un document care oficializează întoarcerea sa în AKP, a constatat un fotograf al AFP.

„Bine aţi venit! Ne-aţi onorat!“, a declarat premierul Binali Yildirim după semnarea documentului.

Erdogan pune în aplicare astfel prima parte a procesului revizuirii constituţionale aprobate prin referendum la 16 aprilie, notează AFP.

Mai mult, preşedintele turc îşi pregăteşte terenul şi pentru a reveni la şefia AKP. Potrivit unui anunţ făcut luni, AKP va organiza pe 21 mai un congres extraordinar pentru realegerea lui Recep Tayyip Erdogan ca lider al formaţiunii.

Modificarea Constituţiei Turciei, aprobată prin referendum la 16 aprilie, îi permite acum şefului statului să fie în acelaşi timp membru al unui partid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările