Erdogan se ia de occidentali: Vor „să reia cruciadele”. Declaraţii tari şi la adresa Rusiei

Erdogan se ia
de occidentali: Vor „să reia cruciadele”. Declaraţii tari şi la adresa Rusiei

Recep Tayyip Erdogan FOTO Shutterstock

Ţările occidentale care atacă islamul vor „să relanseze cruciadele”, a acuzat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în contextul unor puternice tensiuni cu Franţa pe tema caricaturizării profetului Mahomed, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacurile la adresa profetului Mahomed sunt „un caz de onoare pentru noi”, a declarat şeful statui turc într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa aleşilor din cadrul Partidului său al Justiţiei şiDezvoltării (AKP), la Ankara.

Ankara a ameninţat anterior cu „toate măsurile juridice şi diplomatice necesare”, după publicarea unei caricaturi a lui Recep Tayyip Erdogan pe prima pagină a revistei franceze de satiră Charlie Hebdo.

Pe de altă parte, Erdogan a condamnat, în acelaşi discurs, atacuri aeriene ruseşti în Siria - soldate cu zeci de morţi în rândul rebelilor susţinuţi de Ankara, relatează AFP.

El a acuzat Moscova de faptul că nu vrea o „pace durabilă” în această ţară devastată de război.

„Faptul că Rusia a atacat un centru de antrenament al Armatei Naţionale Siriene (proturce) în regiunea Idleb este semnul că o pace şi o stabilitate durabile nu sunt dorite”, a denunţat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările